COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 27-09-2019

Esteu aquí

COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 27-09-2019

COMUNICAT (PDF)

124/2019

COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 27-09-2019

 

Avui s’ha celebrat el tercer Comitè de Seguretat i Salut Laboral. La Subdirectora General de Recursos Humans excusa la seva assistència, així que no ha participat en cap dels comitès que s’han celebrat aquest any (preocupació màxima pels Moss@s)

 

1. El Servei de Prevenció Tècnica de Riscos Laborals informa de les actualitzacions de les Avaluacions de Riscos Laborals que s’han fet aquests mesos a diferents comissaries arreu del territori. Diu que en breu començaran a fer les avaluacions de riscos dels vehicles.

 

2. En breu s’adjudicarà el nou contracte del control de plagues, ja que aquest estiu hi ha hagut moltes incidències que no s’esperaven: contractes mal fets i, com sempre, les picades dels mosquits als Mossos. Estarem a sobre d’aquest nou contracte i les cobertures.

 

3. Quant a la Sala de la RPG, s’està valorant una solució pels espais, ja que hi ha més Moss@s dels que s’havia pensat que hi anirien destinats.

 

4. USPAC peticiona l’estat de la Formació a la Policia Científica en referència a la prevenció de riscos laborals. S’estan fent les avaluacions de riscos, quan estiguin finalitzades es farà la formació. Es començarà la formació de les unitats territorials el primer trimestre del 2020. Durant 2020 i 2021 es formarà la resta dels agents destinats a la policia científica. En aquestes dates també es formarà els agents de les unitats d’investigació.

 

5. Calendari avaluació de riscos psicosocials. Es penjarà a la intranet la última setmana d’octubre, dates que es farà presentació als comandaments de la RPCT, on començarà a fer-se l’avaluació.

 

6. Revisions mèdiques periòdiques fetes: Barcelona 673, Lleida 172, Girona 71 i Tarragona 94, amb un total fins ara de 1010. USPAC denuncia que no s’ha deixat fer la revisió mèdica al lloc de residència i ens responen que és un problema dels lots de contractació, que es fa per províncies i no es pot ferUSPAC no es creu aquesta venuda de moto, ja que l’actual manera d’inscriure’s i el no deixar fer la revisió al lloc de residència ha fet que molts Mossos hagin desistit de fer-la. L’objectiu de l’administració és estalviar amb la salut dels Moss@s.

 

7. Protocol per les situacions d’assetjament psicològic, laboral i altres discriminacions a la feina i protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, d’orientació sexual i identitat sexual a Mossos. USPAC ja va presentar esmenes que recorda. Hem peticionat elaborar aquest protocols partint de 0, però l’administració vol implantar l’actual protocol de la funció pública amb retallades que perjudiquen greument els Moss@s.

 

8. Hi ha diversos casos de Lipoatrofia. S’està fent un seguiment de tots els casos a través de la mútua. A nivell general sembla que els companys amb aquesta dolència van millorant.

 

[LLEGIR MÉS]

Categories: 
Newsletter category: