COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL, 05-07-2019

Esteu aquí

 

COMUNICAT (PDF)

 

COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 05-07-2019

 

El dia 5 de juliol de 2019 s’ha celebrat el segon Comitè de Seguretat i Salut Laboral de Mossos d’Esquadra. Els punts més rellevants que s’han tractat han estat els següents:

 

La Sub-directora General de Recursos Humans, Esperanza CARTIEL, ni tan sols va aparèixer. Es veu que l’importen moltíssim els problemes dels Moss@s. Al passat Comitè, del dia 21 de maig, va marxar a la hora d’haver començat la sessió sense dir ni CIAO! Lamentable...

 

1. USPAC va impugnar l’acta del CSSL del passat 21 de maig per incompliment reiteratiu del termini de lliurament de l’esborrany de la mateixa acta als delegats de prevenció i per no recollir les manifestacions de la USPAC tal i com succeeixen al Comitè. Ja és la segona i sembla ser que l’incompliment del reglament del CSSL només ens importa a nosaltres.

 

2. A finals del mes de setembre i començaments del mes d’octubre iniciarà l’avaluació de riscos psicosocials a la Regió del Camp de Tarragona i s’estendrà a tot el territori.

 

3. A petició de la inspecció de treball, prèvia denuncia de la USPAC, s’implantarà el protocol per activació del servei de suport psicològic al nostre cos policial. Ens van donar resposta a les esmenes que vam fer al protocol, però no ens hem quedat satisfets i ho tornarem a parlar amb la inspecció de treball.

 

4. Vam presentar les esmenes als Protocols d’Assetjament Psicològic a la feina i Assetjament Sexual. El primer d’ells, volen que s’aprovi definitivament al Consell de la Policia i el d’Assetjament sexual per la pressió d’USPAC amb les seves esmenes presentades fa mesos, (el SAP-UGT que ens va dedicar el seu comunicat C-77/2019 ple de mentides..), es va posicionar en contra de l’aplicació d’aquest protocol. Van molt perduts els del SAP-UGT !!!!! Consulteu les nostres esmenes íntegres aquí: https://www.uspac.cat/sites/default/files/INFORME%20PROTOCOLS%20ASSETJAMENT.PDF

 

Materials i subministraments:

 

5. USPAC va demanar que les noves adquisicions de taquilles compleixin la normativa de prevenció de riscos i tinguin diversos espais per la roba de feina, la de paisà, les sabates, la roba humida,... En cas que no compleixen amb el que es van comprometre, ho denunciarem a inspecció de treball.

 

6. Al proper mes de novembre de 2019 es lliuraran guants anti-tall a tots aquells companys/es que no en tinguin.

 

Infraestructures.

 

7. A petició d’USPAC s’instal·laran armers als Jutjats de Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat, entre juliol i setembre.

 

8. A petició d’USPAC al setembre es repararan les garjoles de Sant Boi de Llobregat.

 

9. USPAC peticiona un espai per a deixar les armilles anti-bales. Es farà estudi de com fer-ho i ens ho comunicaran al proper Comitè.

 

10. USPAC denuncia la manca d’espai i climatització als vestidors de la CD de Salou. La resposta rebuda per part de la administració no ens ha convençut (per a ells tot està bé) així que haurem d’esperar a inspecció de treball. Us anirem informant.

 

11. USPAC denuncia la temperatura del menjador de la CD de Pineda de Mar. Responen que s’ha espatllat l’aire i que no saben si estarà per l’estiu. Demanem un pingüí d’aire fred, de manera urgent, per a poder treballar amb un mínims.

Categories: 
Newsletter category: