COMUNICAT RESPECTE ALS ALDARULLS DE SABADELL 08-09-2019

Esteu aquí

COMUNICAT RESPECTE ALS ALDARULLS DE SABADELL 08-09-2019

COMUNICAT (PDF)

103/2019

 

COMUNICAT RESPECTE ALS ALDARULLS DE SABADELL 08-09-2019

 

Davant les informacions errònies que s’estan donant pel TSJC, per mitjans de comunicació i d’altres que es fan ressò sense coneixement, volem aclarir:

1. Són 5 el nombre de companys ferits pels fets ocorreguts a Sabadell, sense tenir en compte els efectius lesionats de Policia Municipal de Sabadell.  Els detinguts per aquesta causa són 7, deixant-se sense efecte 4 detencions i posant-se 3 d’ells a disposició judicial en el dia d’avui.

2. A més dels delictes d’atemptats a agents de l’autoritat, desordres públics i delicte greu de lesions, la causa també està oberta per resistència i desobediència agents de l’autoritat, i danys produïts en vehicle policial.

3. No es descarta que USPAC formuli acusació per temptativa d’homicidi com a mínim contra un dels detinguts al haver atemptat directament contra la vida d’un company.

4. La única acusació present ha estat la dels serveis jurídics d’USPAC donat que ni Ministeri Fiscal, ni Lletrats de la Generalitat ni cap altre servei jurídic ha comparegut. Desconeixem el motiu, però sí sabem que la nostra raó de ser és estar al costat dels nostres companys.

5.  Els culpables de les lesions patides pels nostres companys estan sent investigats.

6. Els responsables polítics de posar en risc la seguretat dels nostres companys tenen nom i cognoms: Andreu J. Martínez, Brauli Duart i Miquel Buch per negar-se a procurar més efectius al carrer (cap dotació d’ordre públic entre les 3.00 a.m. i les 7 a.m., després d’haver estat requerida a les 5.00 hores); per destinar únicament dos dispositius de 6 agents d’USC per garantir la seguretat d’un esdeveniment on hi havia reunits més de 800 persones en un “botellón” públic; per proporcionar material descatalogat i insuficient (4 escuts per una línia policial de 6 agents, i sense parlar dels cascs); per dedicar les hores de formació a servei ordinari; i per posar SEMPRE als patrulleros als peus dels cavalls per després ni tan sols procurar la seva defensa jurídica o negar-se a indemnitzar les lesions patides en acte de servei.

 

Si Buch no és capaç de protegir als seus agents, algú creu que està capacitat per garantir la seguretat de Catalunya?

 

                                                      Sabadell, 9 de setembre de 2019

 

Categories: 
Newsletter category: