MINERVA: EL NOU “ÀGORA” I LES ARRO !!!

Esteu aquí

MINERVA: EL NOU “ÀGORA” I LES ARRO !!!

COMUNICAT (PDF)

120/2019

MINERVA: EL NOU “ÀGORA” I LES ARRO !!!

Com ja us vam avançar el 23 de setembre de 2019, a partir d’avui s’intensifica l’aplicació del Pla Operatiu Minerva, carregant en una primera fase a ARRO/BRIMO. Amb la convocatòria d’una vaga general pel dia 11 d’octubre, no es descarta la mobilització d’agents d’USC i altres unitats. Com sempre, esperaran fins al darrer moment per planificar i informar.

Ens sobta que la BRIMO mantingui un 7x7 amb GNP (compensació per disponibilitat en setmana de Festa/Lliure de servei), però que a les ARRO se’ls modifiqui l’horari normal d'un 7x7, passant a un 4(treball) x2(Festa). Això sense coeficients, ni GNP, ja que cal recordar que no tenen reconeguda les GNP (demanda històrica d'USPAC).

La nova resolució recull:

  1. A diferència del CRONOS, ara no s’ha declarat la situació d’emergència (D. Ad. 1ª Decret 146/1996), i per tant no es pot mobilitzar a cap agent fora de servei.
  2. Tampoc s’estableix la situació de disponibilitat (art. 21 Decret 146/1996), i els companys d’ARRO no han d’estar disponibles per cap mitjà de comunicació, ni telèfon, ni whatsapp; ni els dies de treball ni els dies de festa/vacances.
  3. No existirà cap compensació precisament perquè no es declara una “situació d’emergència” ni l’obligació d’estar en “situació de disponibilitat per sistemes de localització”. Es fa un canvi d’horari per estar en règim “especial” (E).
  4. El Director General de la Policia ha optat per no tenir disponibles els efectius d’ordre públic per no compensar i, per tant, no existeix l’obligació d’estar disponibles per mitjans de localització.

Creiem que els Caps i comandaments de les diferents ARRO són plenament conscients de l'ambient laboral que suposa aquest nou dispositiu. Els encoratgem a posar-se del costat dels efectius, sota les seves ordres, i a traslladar als seus superiors jeràrquics, i aquests a la direcció política del CME, la urgent necessitat de trobar una solució ràpida i eficaç a una situació que es torna del tot INSOSTENIBLE.

 

PROU DE MALTRACTAR ELS MOSSOS

 

Barcelona, 1 octubre de 2019

Categories: 
Newsletter category: