NOU ÈXIT JUDICIAL: MOSSO EXCULPAT, ACCIDENT SERVEI URGÈNCIA

Esteu aquí

 

COMUNICAT (PDF)

 

NOU ÈXIT JUDICIAL: EXCULPEN UN MOSSO QUE EN UN SERVEI D'URGÈNCIA VA TENIR UN ACCIDENT

 

El Jutjat de Primera Instància 41 de Barcelona ha exculpat un mosso que, mentre conduïa un vehicle policial amb els llums prioritaris encesos, va patir un accident amb un taxista. Els fets es van produir durant la matinada del 15 d'abril de 2018 a l'encreuament entre el Passeig de Colom i Via Laietana quan, en el marc d'una actuació d'urgència, l'agent es va passar un semàfor en vermell i el conductor del taxi va encalçar el cotxe patrulla per darrere. El cas, gestionat pels serveis jurídics d'USPAC, s'ha resolt amb la desestimació de la demanda presentada fa un any pel propietari d'aquest vehicle, el qual reclamava una indemnització equivalent als ingressos que hauria obtingut durant els dies en què el taxi no va estar operatiu.

 

Segons la sentència, contra la qual no s'hi pot presentar recurs, no s'aprecia cap negligència en l'actuació de l'agent que conduïa el vehicle policial, la qual, conclou: es va fer valer de la seva preferència de pas donat que estava duent a terme un servei d'urgència. A més, es dona la circumstància que en el moment del sinistre hi havia un autobús que estava circulant en la mateixa direcció que el taxista però pel carril de l'esquerra. Aquest, es va aturar en veure el cotxe patrulla amb els llums prioritaris encesos i el conductor del taxi el va passar per la dreta.

 

A més, el fet que el xoc es produís a la part de darrere del vehicle policial i al frontal del taxi evidencia que la col·lisió va tenir lloc quan, pràcticament, el cotxe patrulla li havia passat pel davant. El text també fa èmfasi en el fet que el taxista va entrar a l'encreuament sense esperar a què l'autobús reprengués la marxa i, per tant, sense comprovar que no venia cap vehicle per l'altre carrer, malgrat no disposar d'un camp de visió suficient.

 

Tot i que la companyia asseguradora del cotxe patrulla va oferir la possibilitat d'assumir la responsabilitat de l'accident, des dels serveis jurídics d'USPAC no es va contemplar aquesta opció, ja que això implicava que l'agent hagués d'acceptar la culpa d'un sinistre sobre el qual no en tenia cap responsabilitat.

 

USPAC, SEMPRE EN DEFENSA DELS MOSSOS !!

Categories: 
Newsletter category: