RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP 29-10-2019

Esteu aquí

RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP 29-10-2019

COMUNICAT (PDF)

RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP

 

Incidències a les comissaries de la RPP:

  • No es netegen prou els vehicles. Fa angúnia pujar a la majoria de vehicles patrulla. L’administració respon que tenen problemes per a trobar empreses que vulguin netejar l’interior dels vehicles i desplaçar-se per la RPP a fer-ho. Ara, es farà un cop al mes. Per l’any vinent, buscaran altres fórmules.
  • Manca reposició de la roba: tenim el mateix problema que hem comentat diverses vegades: algú vol fer un canvi de talla, o simplement vol canviar un peça de roba desgastada per vella, i li diuen que és impossible. I el pitjor de tot, la uniformitat que havíem de tenir fa mesos, a dia d’avui, ningú sap dir quan arribarà. És inadmissible. La uniformitat actual és patètica. En aquest punt hi ha tensió, ja que l’administració posa les excuses de sempre (manca de pressupost, magatzem buits, que si això que si allò...). Resumint, cap solució.
  • Demanem que la formació es faci en torn de treball, ja sigui al matí o al torn de tardes. O bé es planifiqui formació i per a completar la jornada se’ns posi romanent. Els caps ens diuen que al nou any policial, es farà el tir en horari laboral. Més endavant, miraran si es pot fer la resta formació en torn de treball. Després d’anys i anys de demanar-ho, finalment s’ha aconseguit un primer pas. 
  • Eliminar la figura del “responsable”; figura acrònica del passat, dels temps de quan creixia el cos i no hi havia escala de comandament. Els agents NO volen fer-ho, ja que no tenen cap obligació ni cap compensació. La resposta de la regió policial és que no canviarà res, mentre la prefectura no ho canviï. Companys/es, que feu de responsables, apunteu-vos 30 minuts més per agafar i traspassar les novetats, si us ho neguen, ens ho comenteu i farem quelcom.
  • Taser: per un costat tornar a incidir que es recordi a tots els caps que no es pot obligar a un agent, encara que tingui el curs, a portar la TASER. Els caps de la regió ens diuen que així es va fer un cop vam presentar la queixa.

 

Per altra banda, alguns agents voldrien fer el curs i així en cas de necessitat poder agafar-la i utilitzar-la. Cal recordar que excepte a Lleida, des de la resta de comissaries de la RPP, moltes vegades només en surt 1 patrulla operativa. Els caps diuen que, per suposat que, sí; i que la gent ho demani a la propera edició.

  • Hores estructurals per a reforçar les festes majors i operatius especials que es volen cobrir amb romanent; demanda feta diverses vegades. Els caps diuen que sobrepassa a la regió i que ho demanem directament a la DGP.
  • Conciliació familiar real: hi ha hagut casos en què s’ha hagut d’arribar a la regió, ja que els caps respectius eren incapaços de solucionar-ho. N’hi ha hagut d’altres en què no arriben perquè la gent no vol problemes. Demanem més

 

[LLEGIR MÉS]

 

Categories: 
Newsletter category: