REUNIÓ AMB EL COMISSARI EN CAP

Esteu aquí

 

COMUNICAT (PDF)

REUNIÓ AMB EL COMISSARI EN CAP

 

Aquest matí, 2 de juliol, ens hem reunit els sindicats representatius amb el Comissari en cap, Eduard Sallent, la Comissaria Cristina Manresa i el Comissari Xavier Creus, tots tres ens han transmès la voluntat de canvi, almenys en l’àmbit que els hi pertoca.

 

S’ha parlat d’interès pel benestar dels mossos, són conscients de l’etapa difícil que ha passat el cos de mossos d’esquadra, de la manca de material que hi ha (que és fa més evident quan ens toca viure incidents com el recent incendi de la Ribera d’Ebre), de la greu manca d’efectius, de vehicles, de material...

 

Són molt conscients, així els hi hem transmès també, de la fatiga a tots els nivells d’aquests mossos, mossos que es senten maltractats per l’Administració i els seus caps polítics. Ens han dit que ells com a caps policials, poc tenen a fer amb temes que impliquin partides pressupostaries, són decisions fora del seu àmbit; però es comprometen a fer tot el possible per a canviar coses de les USPAC ha proposat i aquestes són “a cost zero”. Per ex: gestió de permisos, reduccions, gestions DAI, temes que sempre causen polèmica com valoracions PGA, felicitacions i medalles, absentisme, males praxis ASEPEYO, començar a treballar amb els Plans de Carrera (tant USC com especialitats)... En definitiva, demanem acabar amb la manca d’empatia i poca capacitat de gestió per part de l’Administració i d’alguns Caps.

 

En el seu discurs el Dia de les Esquadres, el Comissari Sallent parlava de que “és hora que mirem cap al futur” i que per a assolir l’èxit s’ha de vetllar pel benestar de les persones que integren aquest cos policial, garantint la nostra seguretat jurídica i tot allò per seguretat la nostra activitat laboral i que a l’hora ens permeti conciliar. Ens sumem al seu discurs el qual compartim i desitgem que es faci realitat. S’haurà de fer molta pedagogia a nivell d’alguns caps de C.D i ABP; molts d’ells, no són massa empàtics a l’hora de gestionar, sobretot els recursos humans que tenen al seu abast.

 

Es comprometen a treballar en aquest sentit, com va dir en la carta de presentació, "a tenir cura del seu equip, posant l’accent en les persones” i que aquest “seria un dels reptes als que hauria de fer front”.

 

Com li hem transmès, tant avui com a la carta que li vam adreçar ahir mateix, li demanem que la distància entre base i cúpula sigui cada cop més curta i que els canals de comunicació siguin bidireccionals.

 

Per a començar, veiem una voluntat de canviar coses, d’iniciar reunions de treball que fins ara no es feien i compromís perquè el cos de mossos d’esquadra no sigui una institució de segona, sinó la segona institució més valorada, com ha dit el Comissari fruit d’uns únics protagonistes, els propis mossos.

 

Cal esperar, a veure si les paraules es converteixen en fets. Estarem atents.

 

Categories: 
Newsletter category: