USPAC AMB MIRADA DE GÈNERE

Esteu aquí

USPAC AMB MIRADA DE GÈNERE

COMUNICAT (PDF)

 

USPAC AMB MIRADA DE GÈNERE

 

No som una excepció. Al cos de Mossos d'Esquadra també s'hi exerceix discriminació contra les dones. Des d'USPAC hi estem lluitant des del primer dia. Cada cas que hem tingut sobre la taula l'hem combatut amb tot el rigor i la força que aquest tema necessita. Però el problema no va a menys, tot el contrari; és per això que a USPAC estem convençuts que cal prioritzar aquesta lluita, mentre sigui necessari.

Volem un Cos de Mossos lliure de discriminacions, on totes i tots tinguem les mateixes oportunitats, on no es castigui les dones pel fet de voler ser mares, on es respectin les mosses com a companyes i se les reconegui capaces de fer qualsevol tasca policial. No volem cap cas d'assetjament sexual en el nostre cos policial.

També volem que sigui fàcil conciliar la vida laboral amb la vida familiar per a totes les mosses i tots els mossos, especialment en aquelles circumstàncies en que la llei preveu el dret a la reducció de jornada, amb fills/es petits/es, familiars amb problemes de salut o amb necessitats especials,...

Volem uns caps que entenguin i comprenguin que la llei està de la nostra part, i que empatitzin davant una sol·licitud d'aquest caire. Que no castiguin a aquelles mosses i mossos que necessiten adaptar l'horari per a poder conciliar la feina i la llar.

Per tot això, a USPAC hem creat l'Àrea per la Igualtat i la Conciliació, especialitzada en el seu àmbit i combativa com la resta de seccions del sindicat. Aquesta àrea tindrà dues línies d'actuació. Per una banda, donarà cobertura a tots aquells casos concrets i individuals en què sigui necessari defensar els drets d'algú a qui se li hagin vulnerat, amb tots els recursos necessaris. I per altra banda, realitzarà estudis per a fer propostes a nivell general de col·lectiu, per a reparar aquells aspectes discriminatoris de normes o costums per les que ens regim.

Ens posem a treballar ara mateix per a fer d'aquesta àrea un òrgan dins el sindicat que serveixi, també, per a encoratjar totes aquelles mosses que, malgrat que han patit o estan patint algun greuge pel fet de ser dones i/o mares, no han gosat denunciar-ho per témer les més que probables represàlies que podrien patir.

Estem segurs que, pràcticament, tothom rebrà aquesta com una bona notícia, reconeixent la necessitat de crear aquesta àrea. Ens agradarà comptar amb l'ajuda de tothom per a anar generant el canvi que desitgem per al Cos de Mossos d'Esquadra. No pararem fins a assolir una igualtat real.

 

Atentament,

 

Àrea per la Igualtat i la Conciliació

651 706 471

conciliacio@uspac.cat

Categories: 
Newsletter category: