50/2021
GIRONA, UNA REGIÓ PERIFÈRICA, ENVELLIDA I DEIXADA
Hem tingut coneixement que, a la Regió Policial de Girona, s’ha reduït les hores de neteja i, per tant, part del reforç que s’havia fet per mantenir les instal·lacions policials el més netes i desinfectades possibles.
Sorprenent a la Regió Metropolitana de Barcelona, el passat dia 4 de març, els van informar que s’incrementaria el nombre d’hores de neteja de les Comissaries; o a la Regió de Terres de l’Ebre també els van informar del reforç del servei de neteja. Tot això, a les seves respectives reunions entre sindicats i Caps de Regió.
Llavors, què passa amb Girona?; Què la Covid-19 fa diferències?... Perquè si no, no ho entenem. Parlem de la primera Regió on es va fer el desplegament i on tenim una mitjana d’edat més elevada i, per tant, on hi ha efectius pendents de vacunar. A banda, que també hi treballen i comparteixen espais el personal d’Administració i Tècnics de Suport no Policial, els quals tampoc han rebut cap vacuna.
Una altra peculiaritat de la Regió és que moltes Comissaries són de costa o són comarques on per la seva tipologia han rebut més turisme, aquests dies festius de Setmana Santa, que sol derivar en més serveis i denúncies. I no parlem de l’estiu.
Per acabar-ho d’adobar, tenim el Conseller d’Interior, el Sr. Samper, fent declaracions als mitjans de comunicació recordant que s’extremin les mesures i, que és possible, que s’hagi der fer un nou confinament comarcal a partir del dia 10 d’abril, ja que estan augmentant molt els casos.
És cert que els estudis diuen que el risc de contagi per contacte en superfícies és baix, però en tots ells es remarca la necessitat de tenir espais ben oberts i ventilats per tal que hi hagi una bona circulació d’aire i així minimitzar el risc. Aquest punt tant bàsic, és el que més ens preocupa, ja que en molts dels despatxos i espais que es comparteixen, no sempre és possible, perquè no hi ha finestres o en cas que hi siguin, no hi ha una bona circulació d’aire.
Per aquest motiu, hem registrat un escrit adreçat a la Subdirectora General de Recursos Humans, un altra a la Subdirectora General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i per últim al Subdirector General d’Administració i Serveis.
Ara no diguin que no ho sabien o que no estaven informats. A veure què decidiran fer.
Els hi exigim que NO JUGUIN AMB LA NOSTRA SALUT.
USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
06, d’abril de 2021