RESUM COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 25/06/2020

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

94/2020

 

RESUM COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 25/06/2020

 

1. Des d’USPAC vam proposar un pla de contingència de material EPI per estar preparats per un nou rebrot de COVID si es donés el cas. Mascaretes, pantalles facials, guants, granotes, peücs, gel, kits PCR, kits serològics en quantitats suficients per abastir a tots els Moss@s com a mínim per dos mesos. La patètica resposta va ser que no saben el que tenen primer, i segon, que no hi ha cap pla de contingència d’EPIs i molt menys de PCR i test serològics. Vergonyós. Ells seran els únics responsables si no estem preparats per futurs riscs biològics.

 

Preguntats per la realització de proves serològiques a TOT el Cos i en cas de resultat positiu la realització de la PCR, fonamentals per conèixer la realitat de la infecció en el nostre Cos, ens responen que ho han consultat a “un conegut” del departament de Salut, que no volen dir qui és, i els ha contestat que no ho veuen clar que s’hagin de realitzar aquestes proves a Moss@s. El Departament de Salut que està fent proves a tots els seus treballadors, resulta que a Moss@s no ho creuen oportú.

 

Aquesta mesura és competència del servei de Prevenció de riscos laborals de Mossos i no d’un “conegut” del Departament de Salut, que no té competències sobre riscos laborals a Moss@s!!!

 

Senyor Subdirector Fermí VENDRELL, aterri d’una vegada que és la seva responsabilitat la salut i seguretat dels Moss@s!!

 

2. Exàmens de salut 2020. Ens comuniquen que està pendent la contractació degut al COVID. Una contractació que s’hauria d’haver previst per començar les visites al gener del 2020 donen la excusa del COVID. Patètica gestió. Ho retarden per estalviar-se diners any rere any.

 

3. Protocol d’Assetjament sexual. USPAC s’oposa, contundentment, a l’aprovació d’aquest protocol, que a part d’estar fet de cara a la galeria, no garanteix un procediment just per als Moss@s que siguin víctimes. NO volen que els delegats de prevenció participem a l’òrgan que investigarà els casos, la COVAS, dintre del protocol, on la majoria són membres de la DGP, que serà part i Jutge.

 

Novament no volen ser transparents, la Subdirectora General de Recursos Humans, Esperança Cartiel, només va participar per intentar col·lar-nos aquest protocol, on va proposar en un teatre ja preparat d’avant mà, que només fossin dos delegats de prevenció els que participessin i després va abandonar la sessió.

 

Vam presentar esmenes que no s’han molestat ni en contestar i aquest protocol és una còpia del que té funció pública, però ple de retallades.

 

Es celebrarà un Comitè extraordinari per tractar aquests tema i trobar una solució.

 

4. Protocol de proves d’alcoholèmia a trànsit (COVID) A molts destins encara manca material EPI i el líquid per desinfectar l’aparell podria fer que el ciutadans donessin positiu si els hi realitzem la prova. Peticionem una revisió, però ens contesten que amb les preses per realitzar controls per Sant Joan no van poder supervisar el material ni posar-lo a prova. Juguen amb la vida dels Mossos de trànsit i amb la dels ciutadans. Presentarem escrit amb l’estudi que ha fet la USPAC amb l’ajuda dels companys de trànsit i ho denunciarem a inspecció de treball, com ja tenim denunciada la manca d’EPIs d’aquests mesos per l’emergència COVID.

 

5. Mampares. S’ha donat prioritat a les OAC. Tenen que arribar més per a tots els serveis. A petició de la USPAC també portaran a la Ciutat de la Justícia, on els agents encara tenen que agafar declaració fins a 4 persones en un mini box.

 

6. Formació risc biològic. Demanem la formació presencial i de manera urgent en quan acabin els períodes de vacances. Ens responen que com a molt es farà online, així ells poden estar tranquil·lets fumant-se un puro a casa mentre els Moss@s de primera línia en patim les conseqüències.

 

7. A pregunta de quants vehicles disposa el cos de Mossos d’Esquadra ningú contesta. Sobre la licitació de vehicles responen que potser arriben a finals d’any. Uniformitat, no contesten.

 

8. Peticionem que a les comissaries on s’hagi tancat el sortidor d’aigua que es doni ampolles d’aigua als Moss@s. Miraran on succeeix i valoraran si fer-ho o no. Posem exemple de Banyoles i la Bisbal, on s’han tancat les fonts d’aigua i els Moss@s miren com als companys de la PL els hi donen ampolles de manera gratuïta.

 

9. Preguntem per material de pluja (sobretot pantalons i calçat) en aquelles demarcacions on s’activa més sovint l’INUNCAT i un estudi de les mateixes. No contesten. Als seus despatxos no plou, no coneixen aquest problema.

 

10. Exposem l’elevada tassa d’incapacitats temporals a les sales regionals i la central de Reus, provocades per l’estrès i la sobrecàrrega de treball. NO ens contesten. El Subdirector General de Prevenció de Riscos mirarà si hi ha alguna avaluació de riscos feta. Segueix la seva línia de no saber on està.

 

11. Es realitzaran obres de millora a dependències policials i els seus accessos, ens responen que està pendent de realització d’aquestes obres. Els hi exposem el cas d’Hospitalet de Llobregat, en el que ens diuen que s’ho miraran perquè no entrava en aquestes obres.

 

12. L’esperada arribada de material d’audiovisuals ens comenten que ara s’acabarà de repartir el material fotogràfic, però el material de vídeo està per licitar.

 

Cada vegada que hi ha un Comitè de Seguretat i Salut Laboral presidit pel Subdirector Fermí Vendrell som més conscients de la submissió d’aquest servei a la Prefectura i la seva desídia per solucionar problemes de seguretat i salut laboral que patim els Moss@s des de fa anys en el nostre servei diari.

 

Barcelona, 30 de juny de 2020

Categories: 
Newsletter category: