RESUM REUNIÓ EXTRAORDINARIA DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 30/07/2020

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

111/2020

 

RESUM REUNIÓ EXTRAORDINARIA DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 30/07/2020

 

Avui s’ha celebrat en sessió extraordinària, el Comitè de Seguretat i Salut Laboral, on els punts més importants tractats han estat els següents:

 

1. Realització de les PCR: La Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral ha garantit que per la interlocutòria del TSJC aconseguida per denúncia de la USPAC sobre prevenció de riscos laborals, es realitzarà la PCR a tots els Moss@s que estiguin de baixa per COVID. Es farà de manera diligent, ja que han parlat amb el Departament de Salut i han donat les ordres oportunes per a què es facin aquestes proves de manera immediata.

 

En cas que algun Moss@ no li vulguin fer que enviï correu a riscoslaborals@uspac.cat que es faran les gestions oportunes amb la SGPRSL perquè contactin amb Salut per fer-la.

 

2. Treballadors Especialment Sensibles: En cas que la seva zona estigui afectada per un rebrot han de contactar amb el seu metge de capçalera perquè li tornin a fer la baixa (en cas que no puguin fer teletreball), i NO es planificarà servei als TES on s’hagi de fer un tancament de territori per contagis.

 

Si algun metge de capçalera no concedeix la baixa, s’ha de contactar amb la bústia consulta salut.bcn.interior@gencat.cat, des d’on us remetran un informe perquè el vostre metge us concedeixi la baixa, si fes falta, amb caràcter retroactiu.

 

3. Protocol per a la Prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó del sexe, de l’orientació sexual i/o de la identitat sexual de la PGME: USPAC a principi del 2019 va presentar una sèrie d’esmenes a aquest protocol, de les que no ha tingut mai resposta ni s’han tingut en compte per la seva aprovació. Com a conclusió de les esmenes presentades USPAC va informar:

 

Hem estat l’únic sindicat que ha votat que NO a l’aprovació d’aquest protocol, convençuts que no és garant de drets per al nostre col·lectiu.

 

Per mostra, mesos de dubtes en la seva aprovació. Més d’un any i mig.

 

Esperem que no s’hagi d’activar mai i que la campanya de prevenció que també hem proposat (ja veurem si es farà) doni els seus fruits, però si s’activa actuarem per saber quines “gestions d’investigació” es duen a terme.

 

També hem proposat un annex al protocol que SI que es farà, que serà per donar pautes de com dur a terme la investigació i altres aclariments.

 

Insistirem en els pròxims Comitès de la importància de posar en marxa una campanya de conscienciació per prevenir i evitar els casos de qualsevol mena d’assetjament i/o discriminació dintre del CME

 

4. Queixes sobre la manca d’informació que reben els delegats de prevenció de riscos i salut laboral. Com ja és un costum, a cada sessió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, gairebé TOTS els delegats de prevenció i representants dels treballadors, ens hem queixat de la manca d’informació que es rep per part  de la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, que per Llei, està obligada a facilitar.

 

Avui dia encara no coneixem l’afectació de la pandèmia a terres del Segrià, ni a altres llocs on s’estan produint rebrots o contagis per contacte/exposició amb companys o amb  detinguts per l’exercici de les nostres funcions, que han resultat ser positius a la COVID19.

 

S’ha demanat diligència a l´hora de gestionar els contactes estrets i s’han compromès a realitzar esforços en aquest sentit, per evitar nous contagis dins del nostre col·lectiu. També s’han compromès a facilitar les dades sobre l’afectació COVID al nostre cos policial.

 

USPAC, L’ESCUT QUE DEFENSA ELS MOSS@S

Categories: 
Newsletter category: