REUNIÓ COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 18/09/2020

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

126/2020

 

REUNIÓ COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 18/09/2020

 

Ahir vam assistir al Comitè de Seguretat i Salut Laboral, us resumim els punts més importants tractats:

 

  • Exàmens mèdics de salut del 2020: en breu es publicaran i s’iniciaran els exàmens de salut. A Lleida i Barcelona els exàmens de salut els assumirà l’empresa “Egarsat”.

 

  • Tancament del programa ESPAI del Centre Fòrum de l’Hospital del MAR: des de el servei de Vigilància de la Salut Laboral, ens comenten que al maig  del 2019 van deixar de ser recurs personificat i no es podia renovar, es va realitzar una nova licitació i l´Hospital del Mar no es va voler presentar. L’empresa que es farà càrrec del servei a partir d’ara serà “Global Assistance”. Ens manifesten que és un servei multidisciplinari, i que donaran servei a mossos i bombers, va ser l´única empresa que es va presentar al concurs.

 

  • Neteja i desinfeccions de les comissaries i vehicles: ens manifesten que s’estan realitzant i que ens faran arribar un llistat. Els hi hem fet saber que hi ha zones de les comissaries que actualment només buiden papereres i no desinfecten els festius i caps de setmana.

Manifesten que miraran que això no sigui així.

 

  • Dades Covid-19: ens faran arribar dades per regions,  ens han comunicat que juliol i agost hi ha hagut un repunt d’infectats, però que a partir de setembre hi ha una tendència a la baixa. Si ens han dit que actualment hi ha 190 baixes per covid-19, però a la pregunta de quants d’aquests són TES, no saben respondre. Es continuen comprometent a passar dades però portem esperant des de l´últim Comitè al juliol sense resultat.

 

  • Tests massius i pressa de temperatura a les comissaries: ens manifesten que actualment el Departament de Sanitat de Catsalut no indica la pressa de PCR massives, que ells apliquen el protocol sanitari únicament. Si hi ha un rebrot com el del Segrià, si que pressionarien perquè es pogués realitzar. USPAC ho ha demanat per escrit fa temps. Així mateix, les últimes directrius és que davant un contacte estret amb un cas positiu, es realitza la PCR al 4/5 dia del contacte per assegurar una PCR òptima en resultat, i independentment del resultat, tant si surt positiva com negativa, s’ha d’ estar confinat a casa 14 dies.

Respecte la pressa de temperatura, manifesten que aquesta acció no està establerta com a pauta tècnica sanitària, per tant de moment no ho implantaran.

 

  • Material de protecció EPIS: ens manifesten que en tenen en stock i  una empresa de concurs, mascaretes, granotes de partícules, guants, paper, i gel hidroalcohòlic suficient. Volen equilibrar stocks, donat que hi ha zones amb gran quantitat de material i altres no.

 

  • Quant a la petició de fer més comitès durant la pandèmia, ens comenten que es faran si així les circumstàncies ho requereixen, com es va fer durant el confinament total.

 

  • Problemes de climatització a les comissaries de l’Ametlla de Mar i Salou: han canviat la màquina de climatització, i s’ha millorat la temperatura als vestidors. A l’Ametlla manifesten que el sistema de climatització va quedar malmès per una fuita d’una canonada, però que actualment s’ha arreglat tot el sistema de refrigeració i calefacció. També ens informen que ja està en funcionament en alguna demarcació una centralització del sistema de gestió de les comissaries, per tal de poder actuar ràpidament en quant es detecti una temperatura elevada en algun lloc, i que estan donant bon resultat.

 

Seguirem reclamant les mancances a nivell de Subdirecció de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i demanant transparència en les dades i que s´apliquin totes les mesures de prevenció quant a material, neteja i desinfeccions entre d´altres perquè es pugui garantir la salut de tots els moss@s.

 

Davant qualsevol incidència contacteu amb els vostres delegats/des regionals o envieu un mail a riscoslaborals@uspac.cat.

 

USPAC, L´ESCUT QUE DEFENSA ELS MOSSOS

 Barcelona, 19 de setembre de 2020

Categories: 
Newsletter category: