REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 20/10/2020

Esteu aquí

COMUNICAT (PDF)

142/2020

 

REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 20/10/2020

En aquesta reunió USPAC no va poder estar present atès a un problema informàtic aliè a la nostra organització sindical, la reunió va ser online i no ens van poder “afegir” al Teams quan a les escoles fan classes online més de 25 alumnes alhora...

Us passem a continuació els punts aportats per USPAC i les respostes que ens han passat però com molts punts no han quedat resolts iniciarem una roda de visites per parlar amb els caps de tot el que ha quedat pendent.

 

Desinfecció de vehicles policials i comissaries.

Hem sol·licitat informació sobre la periodicitat sobre la desinfecció dels vehicles, en informem que a partir del març es va autoritzar una desinfecció preventiva setmanal però actualment només Vilanova-Sitges i Sant Boi ho estant fent, la resta ho fa a demanda, per això des d´ USPAC insistim que es mantingui la desinfecció setmanal sigui sol·licitada o no, ja que la prevenció no ha de ser a “demanda”.

 

En relació a la desinfecció de comissaries, ens informen que la neteja de les comissaries ha anat augmentant progressivament des del mes de març.

Segons el protocol de la Regió en el cas de positius COVID, s’informa a administració tant la data d’infecció com els espais a netejar i es procedeix a fer una desinfecció per part de personal especialista de l’empresa de neteja, en un termini que no supera les 24h des de l’avís per part de la comissaria. En el cas de garjoles, es fa un cop el detingut ha sortit de la garjola. Es important que ens feu arribar les disfuncions per tal de traslladar-les i corregir-les el més aviat possible.

 

Mantes ACD.

A partir de la darrera setmana d’octubre es subministraran suficients mantes per a que puguin ser d’un sol ús. Es farà un subministrament trimestral de 960 mantes per ABP Hospitalet, 960 mantes per Regió/ABP Sant Feliu i 320 mantes per la resta d’ABP, excepte Esplugues i Sant Boi a qui se li subministrarà des de la Regió.

ABP L’Hospitalet de Llobregat.

-Traslladem incidències per manca de reposició de roba ens informen que ho revisaran.

-Hem demanat informació en relació a la manca de planificació de romanent, ens informen que degut tot el succeït amb la COVID-19 no han tingut possibilitat de fer-ho i que en els propers dos mesos planificaran, sol·licitem que hi hagi bona comunicació entre oficina de suport i els agents i es faciliti a qui de forma voluntària manifesti gastar-lo en la seva totalitat.

 

-Davant  la nostra queixa per la poca concessió de permisos y hores acumulades, ens informen que tenen un percentatge  d’AP’s i d’HA d’un 92.7% com a concedits.

 

USPAC sap que aquestes dades NO SÓN REALS degut al fet que sempre s’insta als agents a demanar aquests permisos de forma incorrecta directament a l’Oficina de Suport per tal que no quedi reflectit a l’ATRI la denegació dels mateixos i manipulant així l´estadística sempre a favor de l’Administració, de veritat algú es creu que amb aquest % de concessió algú es queixaria?

 

Exemple pràctic i real:

Demano per ATRI el dia 25 de desembre, me’l deneguen. Consta com a denegat.

Demano verbalment el dia 25, em diuen que no potser però que agafi el 22 que no el vull per a res, però abans de perdre hores accepto. Consta com a concedit i ni rastre de la denegació, ara jo content/a perquè m’han donat un AP.

Recordem que sempre s’ha de demanar els permisos per atri i en el cas d’alguna mena de coacció o penalització per part de les oficines de suport ens ho facin saber i ja actuarem, els AP’s són vostres i no ens fan cap favor quan ens els concedeixen, és un dret nostre, subjecte a criteris objectius, els quals també poden ser objecte de rèplica.

CD Esplugues i ARRO

-Els hem fet arribar la queixa una vegada més, de la manca d’espai als vestidors fet que ara s’agreuja amb l’augment de dotació de companys/es d’ARRO ens indiquen que això ho informem a la Comissió d’Infraestructures.... No estem d´acord en aquesta resposta, volem saber si des de la Regió s’ha fet alguna mena d’informe sobre un problema més que previsible, sobretot amb una pandèmia que ens obliga a mantenir unes distàncies de seguretat en espais ja poc i mal ventilats. Farem una inspecció amb la nostra delegada de riscos laborals per tal de denunciar la situació actual a Inspecció de treball ja que és la salut el que està en joc.

-En relació a la seguretat de la sala d’espera de l’OAC aquest tema l’informarà en persona el nostre delegat en les properes visites a la comissaria.

CD Sitges

-Ja fa molt temps hem denunciat la deixadesa del manteniment de la CD de Sitges, durant tota la pandèmia han tingut que suportar un forat al sostre del menjador que donava directament als extractors de l’aire condicionat, la deixadesa de l´Administració i els caps és molt preocupant.

- En relació a la denegació reiterada d’AP i HA per part del Cap de la CD ens han passat unes dades que les haurem d’analitzar amb els nostres afiliats i amb el delegat de la comissaria.

Sant Boi

-Informem d’incidències amb el curs de formació del COVID-19, segons els nostres afiliats en un primer moment es va oferir als agents fer-ho a casa, després se’ls hi va dir que no podia ser i aquesta hora i mitja ens informen que se’ls ha descomptat d’una jornada de nit que s’ha treballat efectivament amb el corresponent reducció del plus de nocturnitat.

La resposta no pot ser més irreal “Hem parlat amb els comandaments d’aquesta ABP i en manifesten que no han autoritzat a ningú per fer aquest curs fora de la jornada laboral.” Farem una visita a aquesta comissaria per poder aportar llum a la Regió de quin és el “misteri” dels cursos no autoritzats que els agents fan d’amagat en el seu temps lliure al seu domicili...

EL PRAT DE LLOBREGAT

-Hem sol·licitat informació de perquè no està coberta la plaça de Cap d’USC a la comissaria, ja que tothom entén que no és una figura prescindible... se´ns respon que ho preguntem als Caps de la Regió... Queda molt clar que per als Caps Regionals aquestes reunions no són més que un tràmit, que els hi marquen, els hi preparen i no són més que simples transmissors del que hi ha escrit en un paper... res que ens sorprengui, però una mica de cura amb les respostes, contesteu als Caps del Prat de Llobregat del motiu perquè no tenen cap de USC, sobre que passarà amb la custòdia d’ASA, i diferents dubtes que tenen...  

Com us hem avançat, no ens convencen les respostes i hi parlarem personalment.

 USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!!

Barcelona, 26 d´octubre de 2020

Categories: 
Newsletter category: