ACCIÓ SINDICAL

PARAULES I BONES INTENCIONS – Modificació Llei 4/2015

122/2024

Com us vam informar, el dia 2 d’octubre la USPAC es va reunir amb els dirigents polítics encarregats de la Conselleria d’Interior, amb la Molt Honorable consellera d’Interior la Sra. Núria Parlon i el director general de la Policia, el Sr. Josep Lluís Trapero.

La veritat és que, des de la nostra organització sindical, vam percebre una voluntat dels nous dirigents de la conselleria en recuperar el prestigi del Cos de Mossos d’Esquadra amb l’enfortiment de les Unitats de Seguretat Ciutadana que cada dia estan al carrer, amb una major inversió tant pel que fa a recursos materials com personals, així com allunyant al col·lectiu de lluites partidistes i deixar d’utilitzar-nos políticament sempre que convingui o per treure’n rèdit electoral, però principalment, i per sobre de tot, restablint el principi d’autoritat a través del suport institucional i jurídic a la tasca policial.

La reunió es va encaminar en aquest sentit, coincidint en l’anàlisi actual de la situació del Cos de Mossos d’Esquadra, i amb l’evident necessitat de revertir el rumb que en els darrers anys s’havia seguit.

Després de la trobada on se’ns va permetre exposar de manera extensa i clara totes les inquietuds i necessitats del col·lectiu, no podem negar que vam sortir d’aquella sala amb més bones sensacions que dolentes i amb unes expectatives en la nova conselleria molt més altes que l’anterior, tot i que, venint d’on veníem, tampoc era massa difícil.

Just un dia després de la reunió, es fa públic el suport d’EH BILDU al PSOE per a la reforma de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la Seguretat Ciutadana. Una reforma que, entre altres aspectes, vol modificar la tipificació de les infraccions administratives per desobediència i falta de respecte a agents de l’autoritat, passant de ser catalogades de greus com a lleus.

Aquesta voluntat de modificació de la llei, necessita el suport d’altres partits polítics per tirar endavant la proposta, incloent-hi el partit de la nova Conselleria d’Interior, que essent la filial catalana del partit que governa a Espanya, entenem que no posarà massa entrebancs a la seva aprovació.

En conclusió, tenim que dos dels pilars que fa dos dies havien de sustentar el canvi al Cos de Mossos d’Esquadra, ja trontollen des dels seus fonaments, amb l’evident ús de la policia com a moneda política, i el menysteniment i degradació del principi d’autoritat.

USPAC no es quedarà de mans creuades i juntament amb sindicats d’altres policies autonòmiques i locals, portarem aquesta reivindicació a Madrid per evitar que aquesta modificació es faci efectiva, tal com vam fer la darrera vegada que es volia imposar aquest canvi tan nefast.

Mala peça al teler té la nova Conselleria, des de la USPAC li desitgem molts encerts, i esperem que, tot allò que vam parlar no es quedi només en això, PARAULES I BONES INTENCIONS.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

7 d’octubre de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.