RESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS SCC (SALES) 09-10-24

125/2024

Avui, 9 d’octubre de 2024, ha tingut lloc una nova reunió entre les organitzacions sindicals representatives i els caps i servei d’administració central de la SCC. Continuem veient bona voluntat dels Caps de la SCC per dimensionar correctament totes les Sales i resoldre el greu problema de manca d’efectius i mal dimensionament que hi ha… però també es confirma que la Tècnica NO fa la feina en aquest sentit i es queda tot en “bones intencions”.

Aquests han estat els punts tractats a la reunió d’avui:

  • Manca d’efectius i dimensionament de la Sales en general: Tornem a traslladar la problemàtica de manca d’efectius, sobrecàrregues de feina, unificació de conferències… Ens comenta el Cap de la SCC que abans de l’estiu van demanar efectius amb la nova promoció que arribava però encara estan esperant resposta per part de la Tècnica. Amb les noves promocions d’ascens de Sergents i Caporals ens comenten que haurien de quedar per sobre del que teníem fins ara, almenys han demanat increment i si veuen que no arriben demanaran fer algun oferiment. Pel que fa als moviments del Concurs General ens diuen que haurien de quedar amb els mateixos efectius que abans, segons ens diu el Cap garanteixen mantenir els números que havia (en el cas de la Sala de Reus, amb la reobertura de Girona, el Cap d’aquesta Sala ha de passar els números amb un informe als caps de la SCC i aquests a la Tècnica, qui els ha de validar). Tal com funciona la Tècnica veurem com va tot!! S’ha demanat un mínim de dos operadors per conferència i en algun cas concret més, ens repeteixen que s’estan revisant les càrregues de feina, es fa petició a la Tècnica i finalment aquesta és la que decideix si augmenta efectius o no.  El problema és que el dimensionament NO ÉS CORRECTE, perquè tampoc es té en compte l’absentisme (baixes, permisos, reduccions…), ens diuen que elevem aquest punt directament a la Tècnica… Des de la USPAC ja vam registrar al maig registre i la resposta va ser “com si senten ploure…”. NEFASTA LA GESTIÓ DE LA TÈCNICA, esperem que amb els canvis actuals millori i molt, perquè falta ens fa!! El que ens han respost fins ara i RES, és el mateix. El mateix passa amb les hores extres, els Caps de la SCC demanen, però la Tècnica ha de validar. També s’ha fet referència que han detectat incidències pel que fa al fet de gestionar correctament la planificació o “sobre planificació” en períodes concrets (per festes, dispositius concrets…) i ho estan revisant.

 

  • CEV Responsabilitat als caporals que fan funcions Cap de Torn Regional: Es va demanar des dels Caps de la SCC, consideren que pertoca donat que és un servei de 24 hores i d’un lloc que consta a la RLT, està pendent de resposta de la Tècnica i entenen que ara que hi ha nou Govern i els canvis fets es podrà donar compliment al pagament. Estarem pendents i insistirem perquè s’agilitzi.

 

  • Concurs específic Girona: Des de SGRH es va obrir a aquesta possibilitat per tal que els efectius que en el seu dia van perdre la plaça definitiva que havien guanyat per concurs general, i que la van perdre pel tancament, ara la puguin recuperar via un concurs específic. Desconeixen des de la SCC com es farà, ens deriven a la Tècnica i a la SGRH que són els que tenen la potestat per respondre.

 

  • Problemes de cobrament a la Sala Girona: Això suposa que s’hagi de fer des de la Sala de Reus, amb tot el que això comporta. Continuen amb problemes per gestionar-ho des de Girona ens manifesten, són conscients de la càrrega de feina que això suposa. Estan mirant de solucionar-ho, esperem doncs es resolgui aviat.

 

  • Reforç a les Sales amb gent de segona activitat:. Pel que fa a l’opció d’incorporar efectius de segona activitat per rebaixar càrregues de feina, proposta que fa mesos està damunt la taula i que sembla que Prefectura i la Tècnica “no estava massa per la labor” de trobar una solució… INSISTIM: No pot ser que sigui tan complicat crear llocs de treball en segona activitat a l’escala bàsica i intermèdia i els costi tan poc quan es tracta d’escales superiors!! Els que més galons tenen si que s’asseguren la cadireta…

 

  • Sala RPMB i Copa Amèrica: Les Hores Extres s’han ofert fora de la Sala RPMB perquè aquesta ja assumia el CECOR de la mateixa Sala i s’ha hagut de formar específicament la gent que cobria la Copa Amèrica.

 

  • Transparència Hores Extres: Hem traslladat que en alguns destins (específicament ens arriba des de la Sala de la RPMN) hi ha una manca de transparència pel que fa a l’assignació de les hores extres. Ens diuen que els sorprèn, que a tot el territori s’utilitza el mateix criteri (roda) però que ho revisaran.

 

  • Horaris: Les propostes, Oh sorpresa!!, les té la Tècnica i no les ha passat a sindicats, per tant , no tenim cap informació al respecte tot i que l’hem demanat. RECORDEU: no poden canviar horaris sense negociar-ho amb els representants dels treballadors, els horaris marc actuals els marca el Decret vigent i la instrucció 7/2015. L’únic que ens diu el Cap de la SCC és que les propostes passades van amb relació a intentar cobrir també els torns amb més càrrega de feina. Tornarem a reclamar que ens traslladin tota la informació per evitar “rumors” o “informacions interessades”… I tenim clar que no permetrem un horari que no garanteixi la conciliació familiar o retalli condicions laborals.

No hi ha hagut més temps per tractar la resta de punts que tenia l’ordre del dia, han quedat pendents molts temes i ens convocaran a una nova reunió aviat per acabar de tractar-los.
Si més no, queda bastant clar que tot i la voluntat d’aportar solucions dels Caps de la SCC, ens trobem a dia d’avui amb una gran barrera, que és la Tècnica, que, sigui per inactivitat o per incapacitat, no gestionen correctament tot allò que se’ls hi eleva. Esperem que amb el canvi de Prefectura, això es recondueixi i els que estan ara vagin per feina i vinguin a sumar en les millores del CME.

La gestió de les Sales i els seus efectius, juntament amb una millora de materials i infraestructures és fonamental, no només per garantir un treball en condicions sinó també per donar un bon servei al ciutadà.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Sabadell, 9 d’octubre de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.