ACTUACIONS SENSE MATERIAL ADIENT I QUE POSA EN RISC ALS MOSS@S I CIUTADANS

100/2022

Ahir, dia 02-05-22, a la ciutat de Lleida els companys/es de la USC Segrià (Lleida) varen haver de fer front a una actuació on un individu violent i armat amb un ganivet els volia agredir. Aprofitem aquestes línies per denunciar, una vegada més, la (DES)informació d’alguns mitjans de comunicació vers les actuacions policials.

En primer lloc, i per nosaltres el més important: hem d’agrair que cap company/a resultés ferit de gravetat, sobretot gràcies a la gran actuació per reduir a una persona violenta que va intentar en diverses ocasions apunyalar als nostres companys/es. Així doncs, volem felicitar-vos per resoldre una actuació molt complicada. I més tenint en compte la manca de mitjans que disposem els agents a peu de carrer.

En segon lloc, la USPAC no donarà detalls de l’actuació per respecte i, sobretot, perquè hi ha una investigació en marxa. Ara bé, a ningú se li escapa que la d’ahir era una “actuació de llibre” per fer ús dels Dispositius Conductors d’Energia (DCE, marca Taser). És una eina policial molt important per evitar el cos a cos, el qual és molt perillós i per evitar l’arma de foc (molt més lesiva que la Taser). Per què no hi havia Taser?:

• Com hem denunciat reiteradament, l’administració va adquirir uns Dispositius Personals de Gravació (DPG) d’una marca diferent al DCE (Taser), la qual cosa ha portat a infinitat d’errors de funcionament i altres.

• És una autèntica vergonya que els policies no tinguem les millors eines possibles per treballar amb seguretat, però encara és més vergonyós que la nostra administració es vulgui estalviar diners en la compra d’unes càmeres diferents a la marca escollida i aprovada l’any 2016 (Taser). Amb la seguretat NO es juga!

Així doncs, l’expertesa i saber fer dels nostres companys/es va evitar mals majors, tenint en compte que no disposaven de Taser per culpa del mal funcionament de les càmeres. Tornem a insistir que és necessari que totes les patrulles operatives disposin del DCE i insistim a demanar formació per a tothom, contínua i de qualitat.

Cada cop la delinqüència és més agressiva i atrevida a l’hora de fer servir armes blanques o d’altres, tant davant de la ciutadania com dels agents que es troben al carrer. Per aquest motiu cada vegada és més necessària la dotació de Dispositius Conductors d’Energia (DCE) a totes les patrulles operatives.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
Lleida, 3 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.