NO S’INCREMENTARÀ ROMANENT ALS COMPANYS QUE ES VAN FER UNA PCR NEGATIVA ABANS DE REINCORPORAR-SE

Download Now

129/2020

A instàncies d’USPAC, el TSJC va acordar no reincorporar a cap company de baixa per Covid-19 sense prova PCR negativa, primera mesura a tota Espanya i que curiosament s’estableix avui en dia a TOTS els protocols.

La Subdirectora Esperança Cartiel va dir que si USPAC mantenia aquesta demanda, incrementaria romanent a qui s’hagués de fer la prova. Miquel Buch va promoure que el Tribunal Suprem apartés als magistrats de la Sala Social del TSJC d’aquesta causa. El nostre sindicat es va quedar sol, mentre la resta es posicionava al costat del Departament, oposant-se a les nostres peticions, i justificava la seva inacció. No vam defallir. Ans al contrari, vam anunciar el 26/05/2020 que en el cas que algú planifiqués una sola hora de treball d’aquest escreix de romanent, interposaríem una querella per prevaricació i coaccions.

El temps posa a cadascú al seu lloc, i així ho ha fet finalment el TSJC: reincorporar a un mosso sense PCR incomplia el deure de protecció dels treballadors.

Després de presentar dos nous conflictes col·lectius el 10/05 i el 22/09, la Subdirectora ha donat un pas enrere, i en una nota penjada avui a la intranet, ha comunicat que no es planificarà aquest romanent.

Després de la contundent Sentència del Tribunal Superior de Justícia, USPAC demana al President de la Generalitat Quim Torra que, com a comandament suprem del cos de Mossos d’Esquadra, es disculpi públicament per no haver sabut ni pogut protegir-nos per la Covid-19

Barcelona, 23 de setembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.