Metropolitana SudREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 11-06-24

74/2024

Ahir, 11 de juny de 2024, va tenir lloc la reunió entre sindicats i caps de la RPMS. Us informem dels punts aportats per la USPAC:

 

GENERALS:

  • Diversos efectius del CME de la RPMS es troben actualment sense armilla de dotació ja sigui per falta de subministrament o perquè el paquet balístic s’ha deteriorat o caducat. Quan es preveu aquesta reposició?
    En la darrera reunió es va acordar, licitar i aprovar que a partir de la primera quinzena de juny l’empresa encarregada del subministrament podrà començar a proveir els paquets balístics i es començarà amb els aspirants que encara no en disposen.
  • Existeix un gran desconcert i descontent entre els agents de sala per les obres i el trasllat temporal a Bolívia. Volem saber com es compensarà el treball efectiu de la jornada, els desplaçaments, mitges dietes i el temps de desplaçament des de la seva plaça fins a Bolívia.
    Pel que fa a les compensacions en el trasllat temporal de sala es preveu que s’apliquin totes les compensacions marcades segons instrucció. Sala deixarà de dependre de RPMS i passarà a dependre de serveis centrals. Es millorarà l’equipament de la sala durant el període d’obres que durarà aproximadament entre una i dues setmanes. Es preveu la possibilitat d’un CECOR en un futur. Es preveu un Cap d’unitat a Sala.
  • Descontent generalitzat entre la figura del caporal quan aquest ha de fer de cap de torn i no té la comissió de serveis per a poder cobrar el plus de cap de torn, però alhora tampoc poden percebre el Complement d’especial responsabilitat quan estan substituint un comandament de la mateixa categoria, sempre quedant al marge de qualsevol compensació per la mateixa feina que si que estan cobrant altres de la mateixa escala.
    Ens deriven a la Comissió de Seguiment, des de la regió el que es fa és aplicar la instrucció, segons interpreten. Ho tenim elevat.

 

AEROPORT :

  • Manca d’efectius, sense pla d’estiu, sense una previsió suficient per al concurs de trasllats, tot això sumat a l’augment de feina per l’època de l’any que arriba amb un gran augment de detinguts diaris. Es preveu fer algun oferiment?
    La previsió en que s’està treballant des de la regió s’està acabant de completar a nivell regional, (s’ha començat amb els comandaments) s’hauria de finalitzar aquesta previsió amb la nova promoció d’agents ja que la de comandaments està gairebé finalitzada i ben dimensionada quan tots estiguin al seu destí. Pel que fa a ASA, la gestió administrativa i operativa ja depèn de la RPMS en la seva totalitat.

 

CORNELLÀ :

  • Queixes reiterades d’aquest destí per manca d’efectius, inseguretat entre els agents ja que han d’anar a serveis de VG o Zona lúdica en caps de setmana diverses vegades una sola patrulla. El concurs general ha previst només 7 places. Hi ha previst algun oferiment?
    Son coneixedors que les zones lúdiques és una zona calenta, a nivell d’efectius estan 3 per sota del que haurien d’estar a l’ABP segons la RLT. S’està treballant a nivell regional per donar una solució a aquesta problemàtica.

 

CP BRIANS 1:

  • Una reivindicació des de fa molt de temps on no existeix una àrea de descans adequada ja que es comparteix sala de brífing, amb menjador i sala de descans. En altres centres hi ha un espai més adequat per al descans i amb cadires que no son de fusta en cas que en alguns moments alguna patrulla pugui quedar en 74.
    Les instal·lacions depenen del Departament de Justícia, des de la regió s’estan fent visites per comprovar l’estat de les instal·lacions per decidir les millores que es puguin fer. Saben que a Brians no hi ha sala de brífing, físicament no hi ha espais adequats per habilitar una sala de descans, si que s’han fet coses, però el problema és la manca d’espai.

 

ABP HOSPITALET:

  • Problemes amb la porta d’accés de vehicles, se substituiran els braços de la porta per tal de solucionar-ho.

 

SANT BOI:

  • La refredadora es va fer malbé a finals de maig, s’ha canviat d’empresa de manteniment i s’ha concertat visita amb el servei oficial per la propera setmana. Com a mesura provisional es posarà equips portàtils fins solucionar el problema.

 

HORES EXTRES REVETLLA SANT JOAN:

  • Les hores extres de la revetlla de Sant Joan a la RPMS està aprovada amb 380 hores repartides entre ABP Gavà, ABP Garraf i ARRO. Ens informen que es preveu que aquest estiu les hores extres generals per la Regió seran superiors a les de l’estiu anterior.
    Si teniu més incidències i/o queixes les podeu traslladar directament al delegat/da de referència o a rpms@uspac.cat i ho elevarem immediatament.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

11 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.