ACCIÓ SINDICAL

LA MALA GESTIÓ DE LES WEBEX AL CME

128/2024

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), vam sol·licitar, la setmana passada, al President de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, que les citacions davant els jutjats dels agents es facin de forma presencial, excepte en casos de força major o perquè els mateixos companys ho sol·licitin.

La petició d’USPAC respon a les instruccions que s’està donant des de la Direcció General de la Policia perquè els agents declarin telemàticament. Un canvi que respon sobretot a criteris econòmics (reduir la indemnització de 150 euros per la declaració presencial i reduir l’import a 90 euros per videoconferència) i que res té a veure amb l’Acord pactat amb sindicats.

Aquest fet produeix disfuncions arreu dels Jutjats del territori i greuges als companys afectats, posem d’exemple la ciutat de Lleida, on es cita companys a la comissaria per fer videoconferència quan hi ha Jutjat a la mateixa ciutat. La situació es repeteix a Figueres, on els Jutjats s’ubiquen enfront de la comissaria de mossos, o a Tarragona, on s’obliga a desplaçar-se als que han de declarar fins Torredembarra per fer la videoconferència (cas recent amb 2 acusats, 7 testimonis i un metge forense i que es va haver de suspendre el judici per disfuncions d’àudio des de la Sala).

Aquests desplaçaments provoquen en molts casos també la suspensió de judicis per no poder arribar a tramitar-se el canvi de citació o, el que és més preocupant, l’absolució de multireincidents.

Més caòtica encara és la situació a Ciutat Vella, comissaria on es reben mensualment multitud de citacions i on actualment hi ha més de 1500 citacions judicials per tramitar, amb el corresponent retard i suspensions que això està provocant.

Per aquest motiu, des de la USPAC hem demanat al TSJC que s’indiqui expressament a les citacions que la compareixença dels membres del CME sigui “personal”, excepte en casos de força major o quan els propis agents ho sol·licitin de forma particular. També demanem que es rebutgin les comunicacions automàtiques massives de la Direcció General de la Policia sobre les declaracions telemàtiques.

Des de la USPAC ja informàvem que estaven arribant els primers recursos estimats contra la denegació d’abonaments de 150 euros per assistència a judici https://uspac.cat/juridiques/ i arribarem fins al final en qualsevol cas en què la DGP i SGRH no apliqui correctament l’Acord: tota assistència judicial fora d’horari de treball ha de ser indemnitzada, sense excuses. De no ser així ens trobaran als Jutjats!

 

USPAC, EL SINDICAT DELS MOSSOS

16 d’octubre de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.