RESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA REGIÓ POLICIAL TERRES DE L’EBRE 23-10-24

133/2024

Ahir, 23 d’octubre de 2024, va tenir lloc la reunió regional de la Regió Policial Terres de l’Ebre, on es van tractar diversos punts, destacant sobretot la cobertura actual d’efectius a la Regió. Amb els últims moviments, des de la Regió valoren en positiu l’increment d’efectius a la RPTE.

-Efectius RPTE: Hem preguntat com queden els números pel que fa a efectius a la regió, i per comissaries, tant d’agents com caporals i sergents després dels últims moviments dels diferents concursos i amb la incorporació dels agents en pràctiques de l’última promoció.

En el cas concret de l’Ametlla de Mar, des de la Regió s’ha estat treballant per incrementar la RLT de 41 efectius per tal de poder donar una bona cobertura al territori que ocupa. Des de la USPAC portem molt temps treballant en aquest mateix sentit i demanant tant a SGRH com a Prefectura un dimensionament correcte d’aquest destí. Actualment, després dels últims moviments els efectius són: 1 sots (Cap de la CD), 10 caporals i 44 agents. Tot i això, considerem que estem encara per sota del dimensionament correcte. A la reunió que USPAC va tenir fa unes setmanes amb el Departament d’Interior, amb la Consellera Núria Parlon i el DGP Josep Lluís Trapero, ja els vam traslladar, entre moltes altres qüestions, la importància que tenia garantir un correcte dimensionament a les comissaries de territori, més enllà de la visió centralista que han tingut altres Prefectures.

La cobertura de la RPTE és de 458 efectius i la seva ocupació és de 542, el gran problema continua sent la manca de comandaments (caporals i sergents) tant a USC com especialitats. En referència a aquest punt els hem traslladat que és necessari implementar als pròxims concursos d’ascens la territorialitat, això si, amb garanties al que vam negociar a les diferents reunions i no modificant un Decret que es queda a mitges, com ens van plantejar en l’última sessió extraordinària del Consell de Policia.

Aquest punt, també el vam traslladar com a prioritari als màxims responsables actuals del Departament a l’última reunió i esperem que hagin pres nota i no es demori més, garantint com ja es va acordar, una promoció d’ascens territorialitzada als pròxims concursos.

-UI Tortosa, hi ha dos efectius que han marxat amb l’última promoció d’ascens i les seves places no s’han ocupat, actualment hi ha 12 efectius 3 dels quals a científica), més el Cap de la unitat. Hem preguntat si estava previst algun oferiment fins que les places surtin al pròxim concurs d’especialitat.

Ens confirmen que es farà un oferiment de dues places de mossos a UI Tortosa, entre algun altre oferiment més a nivell de Regió (per exemple a Suport) i algun de comandament pendent per tal de cobrir vacants que han tingut, així com alguna plaça de Sergent Cap de Torn que tampoc s’acabarà cobrint en els últims moviments.

-Parc Mòbil ARRO: S’ha demanat furgonetes donat el mal estat de les que hi ha, estan per arribar el gener de 2025 i es redistribuiran per territori segons necessitats (no depèn de Regió). Estan revisant les furgonetes per veure quines estan millor per poder aprofitar i quines s’han de substituir.

-Pel que fa a citacions judicials, ens confirmen que es fan tal com venen marcades des del mateix Jutjat, per tant, si es considera que ha de ser presencial, no es demana videoconferència des de l’Administració per defecte. A més ens diuen que hi ha molts Jutjats que no accepten videoconferències.

Moltes de les incidències que ens feu arribar en el dia a dia, les anem resolent in situ mitjançant els nostres delegats, no espereu a les reunions perquè hi ha molts temes que es poden resoldre abans. La pròxima reunió regional serà el 26 de febrer de 2025. Per qualsevol consulta o aclariment podeu contactar a rpte@uspac.cat o al vostre delegat de referència.

 

USPAC, EL SINDICAT DELS MOSSOS

Tortosa, 24 d’octubre de 2024

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.