CONSELL DE LA POLICIA 22-01-2021 (II)

PDF

8/2021

Ahir, dia 29 de gener, vàrem continuar la sessió del Consell de Policia que s’havia post posat el dia 22 de gener. Els punts tractats varen ser els següents:

1. Estat dels concursos:

– Ascens: Pendent dels exàmens de caporals, dates de publicació de resultats quan tots estiguin fets (inclòs els post posats per motiu de la Covid-19).

– Investigació: S’està treballant en les bases del concurs (en les properes setmanes passaran esborrany) per publicar al DOGC. Vam insistir en reclamar que és més que urgent aquesta convocatòria.

– Concurs General: Un cop resolt el d’investigació.

Estan d’acord en la necessitat de mantenir una regularitat, la qual fins ara és inexistent. Hem insistit en que és del tot necessari per garantir l’estabilitat i conciliació familiar.

2. Acord 2 de juliol de 2020: Queda molt per complir (compensació indemnització especial o MOIN, pla de carrera professional, jubilació anticipada…). Ho explicarem amb més detalls en un comunicat específic.

3. Aplicació de l’increment addicional del 0’30%: La SGRH enviarà una proposta (sembla que es vol destinar a un complement d’operativitat plena). La proposta d’USPAC és incrementar el complement específic de l’escala bàsica i intermèdia.

4. Document de conclusions de les guàrdies a U.I: S’ha deixat constància que s’estan aplicant noves regulacions sense consensuar amb els sindicats, incomplint els acords del document. Qualsevol incidència ens la feu arribar.

5. Pròrroga PAP’S: La instrucció va arribar tard i malament. Insistim, tothom ha de tramitar els AP per ATRI i que els permisos es concedeixen o es deneguen, però mai us poden demanar que s’anul·lin.

6. Imputació horària Audiència Nacional: vam presentar queixes tant a Subdirecció General de Recursos Humans com a Prefectura; i en reunió amb el Major Trapero. Finalment, la Subdirectora es compromet a intentar trobar una solució. Reclamem: s’ha de compensar les hores com pertoca als companys/es que van passar un mínim de dos dies a Madrid.

7. Retribució extraordinària Covid-19: ja ho vam explicar, no es tractava d’una paga extraordinària sinó de l’aplicació addicional del 0’30% pel 2020 a funció pública. Ho tornarem a aclarir en un comunicat més extensament.

8. Modificació Decret Eleccions: les irregularitats viscudes en aquestes passades eleccions amb el vot per correu, més d’altres irregularitats en anys anteriors, fa que sigui necessari un canvi en el procediment, el qual sigui més garant.

9. Uniformitat: Com ja vàrem dir, s’ha licitat i entre 2021 i 2022 anirà arribant durant un període de 18 mesos, aproximadament. Ens diuen que la gorra serà més tipus beisbol. Previsió que ARRO tingui jaqueta abric (tipus BRIMO), sense data concreta.

10. Parc Mòbil: Lliurament 410 vehicles (223 per a USC), tots logotipats. Una vergonya que encara no s’hagi previst els no logotipats, està en fase estudi.

11. USPAC ha demanat incrementar els efectius a les Sales de Comandament i que s’estudiïn les càrregues de treball dels operadors. Ens diuen que la implementació de les tauletes, ha rebaixat les càrregues de treball. Contrastat amb visites habituals al servei, reiterem que és del tot necessari l’increment d’efectius!. La Sala de Girona passarà a la de Reus, previsiblement al novembre de 2021.

12. USPAC ha demanat que reconsiderin el tancament de sectors de trànsit. Continuen amb el discurs de visió regional i de centralitzar. Insistim que aquesta decisió agreuja els temps de resposta en cas d’accidents i anul·la totalment la funció preventiva del trànsit. Les explicacions, dels que prenen aquestes decisions, ens fan veure que viuen en una realitat paral·lela.

13. S’ha tractat els punts d’indemnització per les lesions patides en acte de servei i la defensa jurídica en casos d’atemptats a agents de l’autoritat per part dels serveis jurídics del Departament Interior. Aquest punt mereix un comunicat a part, per la rellevància del mateix.

14. Vacunes Covid-19: La Secretària General manifesta que s’han fet les gestions oportunes pel pla de vacunació del CME i s’està esperant resposta per part del Departament de Salut.

La propera sessió del Consell de la Policia serà divendres 5 de febrer a les 08:30 hores, on es tractaran, entre d’altres: informació sobre aspectes relatius a jornada; horaris i permisos; peticions relatives a l’especialitat d’investigació; vals roba MACSON; conflicte col·lectiu de treball a proposta d’USPAC; peticions d’Ordre Públic…

USPAC L’ESCUT DELS MOSSOS

30 de gener de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.