RESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL

16/2023

Dilluns, 23 de gener de 2023, va tenir lloc la reunió entre sindicats i la Comissaria General d’Investigació Criminal. Us traslladem el resum dels punts tractats:

 

  • Divisió de Policia Científica, pendent del nou model territorial i a l’espera del nou decret d’estructura: La idea principal la mantenen, però sense novetats. Pendent del nou decret d’estructura, els agradaria que tots fossin nivell 3 i serien unitats de policia científica per Regions i lluitaran per això.
  • Oferiments per especialitats d’investigació: Els oferiments que han sortit com sempre fan la feina a mitges, no surten el nombre de places i ens donen explicacions sense cap mena de lògica. No entenem el que ens expliquen, semblen excuses. Demanem aclariments en els nous oferiments. Manifesten que estan pendent de tramitació els oferiments de places per a les AIC i resten pendents de publicar altres oferiments de les UI.
  • Compensació roba paisà: Sembla que hi ha abonaments pendents en alguns llocs del territori que no es van abonar en l’últim pagament i manifesten que en breu faran els pagaments.
  • Demanem increment de la compensació econòmica a les Unitats d’Investigació: Es demana que tots els efectius de les UI han de ser compensats econòmicament per la càrrega de treball que realitzen i que s’incrementa dia a dia, per la manca d’efectius i per l’augment dels fets delictius. Fa temps que ho advertim, l’especialitat està tocada de mort i no s’està fent res per revertir-ho!!
  • Modificació de la Instrucció i grup de treball de les vacances: Amb relació a les vacances s’ha demanat una modificació de la instrucció per tal de garantir voluntàriament la conciliació familiar dels efectius d’investigació dins el període de vacances escolar. Des de la CGIC manifesten que es pot aconseguir una modificació de la instrucció però s’ha de treballar. La modificació de la instrucció seria d’un 80 a un 66% període estival i quedaria en mans dels caps d’àrea que són els que saben la realitat de cada unitat. Hi ha un grup de treball, que demanarà a totes les unitats, opinió al respecte. Quan tinguin tota la informació ens reuniran als sindicats per tal de valorar les millores.
  • Regulació de les guàrdies de UI: Manifesten que Prefectura determina que els caps regionals poden adequar les guàrdies depenent de la necessitat de cada territori. Per tant, la decisió la tenen el Caps de Regió i qualsevol disfunció en les guàrdies ens emplacen a les reunions regionals.
  • Material informàtic per les àrees d’investigació criminal: Manifesten que totes les peticions de material s’estan acceptant, per tant, aconsellem a totes les AIC del territori que facin les peticions formals de tot el que necessitin perquè els lliurin tot el material que els fa falta.
  • Parc Mòbil CGIC: Cada vegada s’intervenen més vehicles i s’intenta agilitzar tràmits per tal de poder utilitzar-los en diferents llocs del territori, avui dia hi ha 37 cotxes repartits i queden uns 50 pendents de la documentació o burocràcia amb l’administració. Una vegada més demanem celeritat en aquests tràmits . Hi ha noves licitacions per al juny del 2023 i des de la comissió de materials manifesten que va tot endavant.
  • Unitat Operativa de Mobilitat: Des de la CGIC volen que la UOM depengui de la CGIC, i que estigui sota el paraigua de la DIC, però està pendent de la resolució del nou decret d’estructura per saber si finalment l’inclouen. S’ha de valorar les funcions que realitzen les UOM i si estan encabides a nivell territorial entre diferents ABP i arreu del territori, podrien passar a nivell 3 si es troba la fórmula legal per fer el canvi.
  • Equips de treball, taules de negociació o emplaçaments varis: És una vergonya la gestió de la mateixa administració que ens deriva a diferents comissions, grups de treball o altres emplaçaments per tractar temes enquistats de fa anys i sense cap canvi ni millora a l’especialitat d’investigació. Les condicions laborals i materials són lamentables.

 

USPAC, ha demanat per escrit en reiterades ocasions i ha traslladat sistemàticament que l’especialitat d’investigació està passant per hores baixes i està en caiguda lliure i no s’està invertint ni fent cap esforç en la millora de les condicions de treball.

URGEIX que, de manera immediata, hi hagi un pla econòmic per la millora de l’especialitat i els seus efectius.

Ens diuen que ho traslladem al Consell de Policia, curiosament allí on ens diuen que ho tractem a les Comissaries Generals i d’altres fòrums…

EXIGIM que es posin d’acord, tant responsables polítics com policials i sumin tots per tal d’intentar recuperar una especialitat que ESTÀ MORTA!

Aquests són tots els temes tractats a la reunió periòdica amb els caps de la CGIC qualsevol dubte, aclariment o aportacions podeu contactar a investigacio@uspac.cat.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

25 de gener de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.