PonentREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP 01-06-2022

137/2022

En primer lloc, dir-vos que per un error informàtic, del nostre delegat regional, els punts de la USPAC es varen enviar uns dies més tard del termini màxim establert per l’administració. Tot i que la majoria de queixes i suggeriments coincideixen amb la resta de sindicats, alguns punts no s’han respost. Així doncs, en breu mantindrem una reunió amb el Cap de la RPP per aclarir alguns dels aspectes pendents.

Incidències/peticions a les comissaries de la RPP:
• Número d’efectius en pràctiques a la RPP: Actualment hi ha 69 moss@s repartits per les comissaries, excepte a Lleida que no n’hi cap. 45 agents en pràctiques es quedaran a la regió i en marxaran 24 al pla d’estiu (del 27 de juny al 4 de setembre). Un cop finalitzat el pla d’estiu, retornaran a la destinació que tenen actualment.
• Nova promoció i número d’efectius que vindrà: Teòricament, el 15 d’agost, vindran 24 agents de pràctiques. La regió és conscient que hi haurà un període d’un mes i escaig on hi haurà una manca d’efectius important. La USPAC ha demanat més efectius per a la regió i especialment per a la Comissaria de Lleida.

• TASER: hi ha un problema amb el “bolcatge” de les imatges i encara no s’ha solucionat. El Cap de la Regió diu que la Tàser es pot utilitzar, ja que la càmera grava igualment, però no es poden visualitzar correctament les imatges.

• Màquines d’aigua: ens diuen que a Ponts s’ha posat el 24 de maig. A la resta de comissaries on hi manca, està previst la instal·lació durant el mes de juny.
• Tornem a demanar no realitzar Tir quan les condicions son extremes: ens diuen que no es realitzarà al juliol ni agost, ni al desembre. Així mateix, quan hi hagi condicions meteorològiques adverses o extremes de calor i fred els instructors de tir tenen la potestat per anul·lar-ho, i de fet ens confirmem que així es fa.
• Millores comissaries vidres i altres com per exemple a Lleida i Tàrrega: ens diuen que les peticions s’han d’elevar al CSSL o a la comissió d’infraestructures.
• Canvis de treball a festa per generar romanent i així poder planificar a qui ja no té hores. Companys/es, estigueu al cas i si us ho fan, ens ho traslladeu.

• S’han cobert totes les places de les UI a la RPP. De fet, ens diuen que agents que estaven en comissió, han hagut de sortir.

• Manca de Caporals en general a la RPP, però sobretot a Mollerussa. La regió diu que els primers 2 caporals que vinguin a la regió aniran a Mollerussa.

• Millora en seguretat de les comissaries. Més enllà del què està previst de fer. Hi ha previsió de modificar els vidres de les recepcions ? Perquè des de fora no vegin a l’interior, però nosaltres si a aquelles persones que venen. Els atacs a les comissaries són diversos. Cap novetat, pilotes fora i any que passa…

ART Ponent

• En general, el parc mòbil està envellit. I més específicament, ens van “encolomar” vehicles d’altres ART i resulta que tenim actualment vehicles amb 6 anys i sense data de renovació. És una vergonya que amb la quantitat de kms que fem a trànsit no tinguem vehicles en condicions. Pathfinder amb 8 anys. Vito amb 12 anys…

• A trànsit tenim manca de material i del poc què disposem està obsolet. A més, quan s’espatlla no hi ha manera que ens torni amb celeritat. Considerem que hem de treballar amb material adequat i lo millor possible, d’acord als temps actuals.
USC/Comissaria Lleida

• Regeneració plantilla. Veient la proposta de les bases pel C.G i les places ofertes, ens sembla insuficients per a la USC de Lleida. La regió confia en què els propers agents de pràctiques vinguin tots o quasi tots a l’ABP del Segrià.

• Romanent torn nit i cap de setmana. Torns de vacances injustos pels efectius dels escamots. No tenim prou en treballar els caps de setmana i festius de l’any, que com a “premi” ens posen els divendres i dissabtes de T/N durant l’estiu. ÉS UNA VERGONYA. I denota que qui ens planifica està còmodament en el seu despatxet sense patir a la seva salut el fet de fer torns, nits… A més, sempre fent les vacances al juliol i agost, quan la resta ens hem de repartir per tots els cicles.

És un punt que portem a totes les reunions i continuarem fen-t’ho fins que es deixi de maltractar als moss@s… encara que no ens responguin.

Recordeu companys/es, quan us posin aquest romanent i us creï una ansietat, o quelcom similar, incompatible amb el desenvolupament de la funció policial… heu d’adreçar-vos als centres de salut de l’ICS.

• Dutxes i aigua calenta: punt repetit en moltes reunions pel pèssim funcionament. Ens diuen que a finals del 2020 es va instal·lar una caldera nova, la qual a l’abril de 2022 es va avariar. Aquesta a l’estar en garantia ho havia de reparar la mateixa marca i que per motius de manca d’estoc no es va poder arreglar abans.

• Adequació/reforma espais comissaria: està pendent des de fa temps. L’administració espera que es faci aquest any. No inclou la reforma a l’OAC ni l’ampliació dels vestidors, tot i que els vestidors s’ha demanat que es faci urgent.
En aquestes reformes, finalment, el taulell de l’entrada modificarà de lloc (fins que tinguem suficients locutoris) i es posarà on hi ha, actualment, la sala d’espera.
• S’ha demanat infinitat de vegades que s’activi el detector de metalls de l’entrada. Estem igual que sempre, pendents de la resposta de qui ha de decidir.

• Arxiu extern: ARADOC ha retirat 841 caixes de l’arxiu de Lleida (ja tenim espai). En els propers 5 anys es retiraran 500 caixes/any.
Balaguer

• Vam proposar canviar la ubicació de l’OAC o bé es faci una adequació, ja que és l’únic despatx que es rep gent constantment i no té finestra, ni ventilació/llum natural. Així com la manca d’espai del vestidor femení. Ens diuen que s’ha donat trasllat a Infraestructures perquè es facin les obres de manera urgent.

Mollerussa

• Mòduls: En 5 o 6 setmanes arribaran els mòduls de la 1a planta.
• Vídeo conferències a la CD de Mollerussa: no disposem d’un espai adient. La regió diu que si hi ha disponibilitat es fa en un despatx, i sinó doncs al pàrquing.

Les Borges Blanques

• Manca d’espai generalitzat: ens diuen que s’ha donat trasllat a Infraestrucures per a l’ampliació general de la Comissaria (Locutoris, Brífing, vestidors…).

• La pavimentació del pàrquing s’ha fet malbé i es repararà en breu.

• Demanem una única ACD, i que aquesta sigui a Lleida pel volum d’efectius i perquè hi és de manera fixa i diària. Pendent de resposta.

Tàrrega

• Vestidor dones, el qual és un “zulo”. Manca de locutoris i manca d’espai en general: ens diuen que han torn a elevar-ho de manera molt urgent vestidors.

Cervera

• Manca vehicles a USC i UI. Amb el canvi de rènting s’ha perdut un vehicle a USC, en referència a anys anteriors. A la U.I s’han comprat vehicles, és cert ?. Aquests dos punts resten pendents de resposta. Companys/es, us mantindrem informats.
Ponts

• Finestra menjador: reiterem la demanda. Ens diuen que resten a l’espera.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.