EL DEPARTAMENT D’INTERIOR NO ASSUMEIX CAP RESPONSABILITAT EN L’AFER DELS ABUSOS SEXUALS A MOSSES

139/2022

En el dia d’avui ha tingut lloc un Consell de la Policia extraordinari per tractar l’afer dels abusos sexuals patits per mosses d’esquadra per un metge del Departament. El Secretari General Oriol Amoròs ha defensat l’actuació del Departament i sobretot, la seva actuació.

Ha explicat que va tenir coneixement dels suposats delictes el juny de 2021, però que no va fer res fins al novembre de 2021. En aquesta data, va incoar un expedient disciplinari i va adoptar com a mesura cautelar “que no visités dones”.

Ara bé, el gener de 2022 té coneixement d’un altre cas d’abús adreçat a la bústia general però no s’adopta cap mesura en aquell moment. No és fins al 8 d’abril de 2022, quan “no es pot descartar que altres dones puguin ser ateses” quan s’adopta com a mesura “que el metge visiti amb cita prèvia”. Sorprenent. El Secretari General té coneixement de dues mosses abusades sexualment i la mesura que adopta és que el metge suposadament responsable faci les visites amb cita prèvia.

La realitat és que, malgrat tenir coneixement que el metge estava imputat des del juny de 2021, no va ser fins al maig de 2022 que no va adoptar la mesura cautelar de suspensió de sou i feina sense que “es pugui garantir que hi hagi més mosses abusades durant aquest temps” (Amoròs dixit).

Quant a les responsabilitats, donat que el Secretari General no ha volgut dimitir tal com l’ha demanat USPAC al Consell, aquí serà el President de la Generalitat Pere Aragonés qui tingui la decisió de: o posar-se al costat de les mosses abusades; o bé, ser còmplice de la inacció del Departament i protegir aquest tipus de conductes.

 

USPAC DEMANA EL CESSAMENT IMMEDIAT DE TOTS ELS RESPONSABLES

2 de juny de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.