ACCIÓ SINDICAL

ELENA FORÇA QUE ELS MOSSOS AMB DISCAPACITAT ABANDONIN EL COS TRAIENT-LOS-HI LA PENSIÓ

25/2023

A instància del Conseller Elena, el Govern de Catalunya aprovarà demà la modificació del Decret 246/2008 de Segona Activitat. Els sindicats presents al Consell de la Policia, amb l’excepció del SICME (sindicat de comandaments) i AFITCME (sindicat de facultatius), ambdós de la família FEPOL, han informat desfavorablement a la nova modificació que suposa el retrocés en drets més important de la història per tots aquells moss@s que se’ls hagi reconegut, o se’ls pugui reconèixer en algun moment, una incapacitat permanent total (IPT). Encara que sigui derivada d’acte de servei o d’atemptat terrorista.

Fins ara, els companys/es amb IPT podien ser col·locats dins de l’administració com a tècnics de suport no policial (TSNP), i mantenir la pensió del 55% que l’INSS satisfà per a qualsevol treballador. Amb la modificació, els moss@s que se’ls reconegui la IPT hauran d’escollir entre passar a segona activitat sense la pensió del 55%, o marxar del cos.

Així és com agraeix Elena i, la instigadora de la reforma, la Subdirectora Esperança Cartiel, als companys/es que en una actuació policial al carrer o en un atemptat terrorista, han estat declarats en situació d’IPT. Però, recordi Conseller: “Roma no paga a traïdors”.

Hauríem agraït que aquest posicionament en contra de la modificació del decret, per part de la resta de sindicats de l’escala bàsica i intermèdia, s’hagués realitzat també a la COPSA, ja que tal com ha dit la SGRH, en seu del Consell de Policia, USPAC és l’únic coherent en la seva postura perquè s’ha posicionat sempre en contra, donant per fet que avui seria un tràmit més, per assetjar el cop definitiu als companys/es amb discapacitat del CME.

Des de la USPAC, deixem ben clar que recorrerem, per totes les vies, aquesta modificació reglamentària que menysté i discrimina als moss@s amb discapacitats traient-los la pensió per forçar que abandonin el cos.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

6 de febrer de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.