RESUMS REUNIONS

RESUM COMISSIÓ DE SEGUIMENT I AVALUACIÓ DE LA IMPLEMENTACIÓ DEL PLA D’IGUALTAT DE LA PG-ME

26/2023

Ahir, 7 de febrer, ens van convocar a la 3a reunió de la Comissió de Seguiment del Pla d’igualtat, on se’ns va exposar la situació actual de les 158 accions que conté aquest pla, i un esborrany de l’enquesta que s’ha de realitzar a tota la PG-ME.

La Subdirectora General de Recursos Humans, a petició de diferents organitzacions, inclosa la USPAC, va manifestar que aviat es modificarà la Instrucció 6/2022, de 26 de juliol, sobre la provisió temporal de llocs de treball del cos de Mossos d’Esquadra, per tal que la comissió de serveis o adscripció provisional voluntària per lactància natural, passi dels 12 als 24 mesos, seguint les recomanacions de la OMS.

Tot i ser un petit avenç, per les companyes actuals i les futures que es trobin en aquesta situació, els hi serà de gran ajut per conciliar la seva vida familiar i laboral.

Aquesta és la línia que sempre ha defensat la USPAC, mesures de conciliació urgents per arribar a una conciliació real i efectiva, igual que ha de permetre la corresponsabilitat de tots aquells companys que volen exercir la seva paternitat.

La USPAC va ser l’única organització sindical que no va signar el Pla d’Igualtat, i no perquè no creiem en la seva necessitat a la PG-ME, sinó per les 3 mesures en les quals NO estem d’acord:

Aplicació d’un sistema de reserva de places a dones. Aquesta mesura, genera un estigma vers les dones, que poden arribar a ser vistes com a les “les mosses de quotes”. Posant en dubte la seva vàlua i capacitat.

Actual sistema de valoració del PGA, i menys encara, el fet d’incloure ítems que valorin el tracte igualitari i amb perspectiva de gènere, molt més arbitrari encara del que és actualment.

Revisió del sistema de valoració i de concessió de les recompenses i distincions rebudes per serveis policials a la PG-ME, per tal d’incloure la perspectiva de gènere. Continuem defensant la nostra oposició al sistema actual, cal una revisió profunda del model i del sistema.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

8 de febrer de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.