RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP 26/02/2020

PDF

26/2020

En primer lloc, comentar-vos que el representant regional no va poder assistir a la reunió de la RPP, per una qüestió mèdica imprevista. Així mateix, posteriorment ens vàrem reunir amb el Sots Cap de la RPP i vam tractar molts dels punts que havíem presentant. Alguns d’ells, enquistat des de fa massa temps.

Incidències a les comissaries de la RPP:
• No es netegen, suficientment, els vehicles. Fa angúnia pujar a la majoria de vehicles patrulla. Tant és a la comissaria que hi vagis,… Ens diuen que han tornat a canviar l’empresa i augmentaran la cadència.
• Manca reposició de la roba: tenim tots/es els companys/es de la SRC que se’ls hi ha denegat TOTES les comandes que van fer. Així mateix, a la resta d’unitats també tenim problemes amb les comandes.
• Conciliació familiar real: hem tingut alguns casos on s’ha tingut que arribar fins a la regió, ja que els caps respectius eren incapaços de solucionar-ho. I d’altres casos que no arriben, perquè la gent “no vol problemes”. Demanem que s’expliqui als caps d’unitat que s’ha de donar més flexibilitat per a aquells mossos i mosses que plantegen un escenari complicat en tema de relleus al domicili familiar,… recordem, per exemple, que si dos persones fan torn i es solapen durant 1 hora, amb qui deixen la canalla a les 05:00 del matí ?

Ens diuen que s’ha traslladat a totes les unitats de la RPP; que si ens trobem amb algun cas, els hi tornem a mencionar.

• Més formació i que sigui a la regió: caporals i agents de la regió em demanen que s’hauria d’incrementar la formació, sobretot a USC, ja que ells són qui ho fan tot i sempre arriben en primera instància a tots els incidents/actuacions. A la resta d’unitats també i sobretot que no haguéssim de fer el desplaçament a Mollet. I que aquesta sigui en jornada laboral o bé amb una jornada sencera.
El tir ja s’està fent així; la resta de formació s’intentarà fer-la també amb jornada laboral. En quant a més formació, prenen nota i ens demanen concreció.

• Formació TÀSER: agents voluntaris que voldrien fer aquesta formació i així poder portar la tàser quan el caporal no hi sigui… quan es farà més formació? Ens diuen que a la propera formació de TASER, els voluntaris la podran fer,…

• Vacances: s’ha d’establir un criteri clar i que aquest no vulneri la normativa en quant a la concessió de les vacances. Ens han arribat queixes per part d’agents (amb la màxima puntuació) que han vist com algun caporal o sergent els han pres el torn de vacances amb moltíssima menys puntuació,…
Ens diuen que a les comissaries afectades (Balaguer, Cervera i Tàrrega) s’arribarà a un “acord” amb les persones afectades i que, de cara a l’any vinent, ho modificaran.
• Pèssim estat del parc mòbil: no cal que citi comissaria per comissaria, ja que totes pateixen greus penúries amb els vehicles patrulla. Necessitem una renovació urgent de la flota. Ens diuen que fins a finals d’any, no arriben nous vehicles.

• Augmentar la Seguretat a les comissaries. No cal que digui massa més, ja que tothom sap el pèssim estat de les mateixes i per seguretat no ho escriurem.
Ens diuen que s’ha començat amb la substitució de les càmeres i aniran fent.

• Màscares de protecció i sabó desinfectant per a tots els efectius que treballem al carrer. Diuen que estan treballant perquè no manqui de res.

• Comissions de servei: sol·licitem el número de comissions que hi ha a la regió. Per unitats, durada de les mateixes (tant seguida com discontínua) i el motiu d’aquestes (operativa, mèdica o familiar,…). Per suposat sense dir els noms dels agents, només la quantitat. Aquest punt restem pendents de la resposta.

• Felicitacions aldarulls: ens ha arribat que es vol felicitar als agents que hi van participar dels greus aldarulls de l’octubre 2019. Voldríem saber com ho volen fer.
Ens diuen que han deixat a criteri dels caps de les unitats felicitar a tothom que va participar directament la setmana dels aldarulls. Sense concretar més.

Comissaria de Tàrrega
• Vacances irregulars: és la mateixa queixa que a les altres comissaries. No s’està fent bé i s’incompleix la normativa. L’hem respost més amunt.
• Romanent il·legal: em consta que els sots cap de la comissaria ha dit als membres dels escamots que els farà venir igual per la fira del teatre, Akelarre, fira del Torró, els tres tombs d’Anglesola, Reixos,… tinguin o no tinguin hores de romanent i les hores a la bossa. Cal recordar que això és il·legal i que cap mosso pot treballar més de 1680h anuals, ni es pot generar festa per pujar el romanent. Aquest punt serveix per a Lleida i tota la regió. Escamot 2 no té romanent i el 5 només 14.5 hores.
En aquest punt no arribem a una entesa i ens hem emplaçat a parlar-ho, ja que considerem que la explicació donada no s’ajusta a la normativa.
• Nivell 4 i resulta que es permet muntar un circ al costat de la comissaria de policia. I sinó es permet l’acampada massiva per la fira,… algú no s’ho creu del perill que correm i que som un objectiu clar. No ens van respondre, el tornarem a presentar.
Les Borges Blanques

• Canvis d’escamot: vaig traspassar aquesta queixa, fa setmanes, al sots cap de la regió, ja que tenia a tota la plantilla de Borges molt indignada. Sempre hem denunciat el maltractament que rep la plantilla per parts dels Caps de la C.D.
Ens diuen que s’ha parlat amb els caps, sense concretar res més,…

• Vacances: els caps han ordenat a suport que planifiquin de facto les 4,5 hores restants dels períodes de vacances i han tret una anotació tot dient que la resta de la jornada l’han de complimentar amb H.A o A.P. Els caps poden triar el dia que un mosso ha de sol·licitar aquest mig dia de vacances… pendent de resposta.
Tàrrega (sector de trànsit)
• Fums dels vehicles on els agents tenim les taquilles amb la roba de la uniformitat. A més, fem servir la sala del brífing al costat i el nostre organisme absorbeix tots els gasos contaminants de la combustió. Els hi demanem que es plantegin traspassar el sector de trànsit a Mollerussa, aprofitant la futura nova comissaria, així tindríem un espai digne i no hauríem de patir tot lo de l’actualitat.
Ens diuen que les obres que s’havien de fer per millorar això, són complexes. Així mateix, tant la regió com l’ART no descarten la nostra proposta,…
• Els efectius trànsit necessitem un PC: a l’altra reunió se’ns va dir que estava acceptat, però a data d’avui ningú ens l’ha posat… Ara diuen que al final ho varen denegar,… i que intentaran solucionar-ho el més aviat possible.
• Fums als interiors dels vehicles per la mala combustió: sol·licitem vehicles nous i, mentrestant, com a mesura provisional unes mascaretes o altres sistemes per evitar ser intoxicats quan hem de practicar una prova d’alcoholèmia al costat dels fums tòxics dels vehicles policials. Punt sense un aclariment; tornarem a insistir.
USC/Comissaria Lleida

• Romanent torn nit i cap de setmana: TOT el planifiquen en torn de nit i en cap de setmana i, sobretot, als agents dels 5 escamots de la USC. Tot i que des d’USPAC s’ha proposat diferents opcions, vostès no fan res per a modificar-ho i per a compensar aquesta càrrega; alhora que reduiríem el maltractament vers aquells efectius que realitzem tot l’any nits, fem festius, caps de setmana,…

A més, demanem que deixin d’incomplir la normativa, NO es pot “desplanificar” jornades laborals i així disposar de romanent per fer venir a la gent a l’estiu… Això ho vaig parlar amb el Cap d’USC i ens van dir que no tornaria a succeir aquest any policial 2020-21… de tota manera, ho repetim perquè la regió n’estigui al cas.

• Torns de vacances injustos pels efectius que fan torns: és inadmissible que els mossos dels 5 escamots s’hagin de repartir les vacances durant tots els cicles, molts d’ells quedant fora del període vocacional dels seus fills/es i a sobre com altres fan sempre vacances al juliol i agost, i amb menys puntuació. A més, hem d’afegir l’agreujant que al juliol i agost, a les setmanes de festa, es planifica el romanent en torn de nits i caps de setmana.
Als dos punts ens responen el de sempre i pilotes fora,… vetllarem per les condicions laborals de tots els mossos. Recordeu, en cas que us trobeu malament, adreceu-vos al centre de salut de l’I.C.S,…
• Manca d’espai a la OAC: tinc entès que això quedarà arreglat amb la nova distribució dels efectius, estarem al cas de les explicacions del Comissari.
Ens diuen que s’està treballant i es millorarà molt aquests espais de la planta baixa.

• Citacions judicials: s’ha detectat certa irregularitat en quant a les citacions que arriben des del jutjat al servei d’administració i des d’aquest no s’avisa als companys citats,… quan aquests se n’adonen que han estat citats pel jutjat corresponent i han anat a l’adm. a demanar les explicacions se’ls ha dit: “a l’estar de setmana de festa o de vacances, havien pensat que no els aniria bé”,…

Ens diuen que va ser puntual i que ja s’ha parlat. Companys/es, estigueu al cas.

• Retard excessiu dels fulls d’hores mensuals a la USC. Pendents d’una resposta.

• Taulell entrada: és un lloc indigne per a treballar tantes hores seguides. Amb una posició incòmoda que causa problemes al company que es troba fixe a les tardes. A més, hi ha una corrent d’aire horrible. Els convido que s’hi posin 8 hores seguides a treballar i després em diuen quina sensació els hi queda. Volem una solució.

• Escamots Rurals: Grup de WhatsApp; recordo que és una eina NO OFICIAL i que el grup no hauria d’existir. Em diuen que ningú està obligat a ser-hi.

Em comenten que se’ls va “collar/coaccionar”, amb la cançoneta que si no denuncien indiscriminadament als pobles on els Alcaldes es queixen, que els podrien fer fora de rural per baix rendiment,… Em diuen que no va anar així.

SRC Ponent

• Redistribució dels espais de la comissaria? S’estan fent les obres d’adequació dels espais i redistribuint als efectius de les diferents unitats.
Mollerussa

• Comissaria sense espai per a treballar. El vestidor femení és ridícul i lamentable. Per quan la nova comissaria?; com tindrem l’espai per a les noves incorporacions?,… Ens diuen que en dos o tres anys, tindrem la nova comissaria.

• OAC i efectius dintre de la comissaria: faltaria un locutori per l’OAC, a més aquests companys/es fan un munt de gestions diàries i només són un agent, en el millor dels casos. A més a més, veuen com a dintre de la comissaria cada dia hi treballa més gent i al carrer menys, però a l’OAC ningú els ajuda…

Esperen que amb les noves incorporacions es reforcin els escamots.

Balaguer

• Penjador per les armilles. Bé, de fet és necessari per a totes les comissaries, sobretot a les que hi ha espai sobrant als vestidors… L’armilla s’ha d’airejar, i més quan comencen les calors.

Publicació vacances ARRO RPP:

• Les vacances, principalment, dels operatius han de repartir-se en els cicles establerts. Es publiquen en data 30-1-2020 (data límit 31-1-2020), i fa molts anys que aquesta situació es repeteix. Considerem que “apurar” en la publicació fins a final del termini, tenint en compte que pot comportar al·legacions i modificacions, comporta perjudicis personals als afectats, tant econòmics com conciliació familiar.

Des de la O.S es va establir com a data límit de presentació de sol·licituds el 13-1-2020 tot i que la instrucció 9/2018 estableix data límit per l’exercici 2019/2020 el 31-12-2019, per part de la nostra organització (USPAC), com hem sol·licitat a nivell general del CME, no ens oposem a aquesta ampliació precisament per facilitar la presentació de sol·licituds. Ara bé, enteníem que a partir del dia 13, no més enllà de 2/3 dies, serien publicades les vacances.

En aquests dies hem traslladat aquesta inquietud als responsables de l’ARRO, i tenim compromís que en exercicis posteriors no tornarà a passar, vetllaran per la celeritat en la publicació. Tot i això, essent un tema ja recurrent, volem deixar constància de la incidència aprofitant la reunió regional.

• Formació ARRO: S’han donat directrius que la formació passarà a ser obligatòria, sense excepció, bàsicament fins a la data és aplicable als efectius operatius dels 2 grups de l’ARRO. Volem saber si, també, aquesta directriu, és aplicable a tots els membres de l’ARRO ? independentment de l’escala o del grup al que pertanyen a l’ARRO (Grup de tir, Oficina de Suport/Staff,…). I si aquests efectius participaran de la formació conjunta establerta com a obligatòria.

Ens diuen que la formació és obligatòria per a tots els efectius, excepte per suport.

Lleida, 07 de març de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.