DENUNCIA MANCA DE PREVENCIÓ DAVANT DEL “SARS-COV-2” PER TOTS ELS MOSS@S

PDF

27/2020

Aquest matí hem registrat de nou un escrit adreçat tan a la Subdirectora de Recursos Humans, la Sra Esperança Cartiel, com al Subdirector General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, Sr Vicent Fermí Vendrell Borras.
És el tercer escrit que registrem, dit això i sent més que evident l´exposició diària dels agents al carrer, ja sigui d´USC (amb identificacions, escorcolls, detencions i en el seu dia a dia ordinari), agents de TRÀNSIT (a l´hora sobretot dels controls d´alcoholèmia i drogues), i d´altres unitats com ARRO, BRIMO o els agents que realitzen servei en zones de gran afluència i mitjans públics (aeroport, estacions de bus, tren, metro…), o també el cas dels companys de Trasllats (APEN), es demostra un cop més com des de Subdirecció no s´està protegint als seus treballadors amb mitjans suficients davant de la greu epidèmia que està afectant Europa i el món.
Als escrits registrats i posterior denúncia a Inspecció de Treball que hem realitzat, exigim:
• Anul·lar tots els controls preventius i realitzar únicament en casos evidents i necessaris la prova d’alcoholèmia, cas dels accidents de trànsit o infraccions greus. Així mateix, en cas de fer-la, sempre realitzar la prova a l’exterior del vehicle policial i utilitzant només l’etilòmetre evidencial Marca Dragër, Model Alcotest 7110, el qual té una mànega d’aire de quasi 1 metre i facilita la distància de seguretat entre l’usuari i els policies.
• Que es doti totes les patrulles de guants de làtex, màscares de protecció i sabó/gel desinfectant amb base d’alcohol, i ulleres protectores, per una correcta prevenció a possibles infeccions.
• Que s’articuli de manera urgent un protocol d’actuació per “situacions amb fase de contenció”, tal com descriuen actualment els especialistes del Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, per tal de saber què i com actuar davant el SARS-CoV-2, i d’altres futurs escenaris en relació a microorganismes.
• Que es doti de material tipus mono impermeable per totes aquelles Unitats del CME que ho necessitin per la seva feina diària i/o ocasional, tals com UTI, UI, Policia Científica, Vigilància Penitenciària…
• Així mateix es reforci la neteja en totes les zones de més afluència de gent a les comissaries (OAC, ACD, Peixera…)

La situació actual requereix l´actualització urgent de les instruccions en vigor fins ara, la mateixa Instrucció del Secretari General de data 9 de març així com el comunicat intern del Cap del cos de 10 de març, on s´adopten mesures preventives i de control de caire organitzatiu, fa palès un canvi d´escenari diari i constant. És del tot evident la manca de material i protocols clars pels efectius en el servei ordinari.
Exigim solucions immediates al respecte per minimitzar riscos i garantir la seva seguretat i salut laboral.

NO PERMETREM QUE ES POSI EN RISC LA SALUT
NI SEGURETAT DE CAP MOSS@!!!

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.