RESUM REUNIÓ 20/03/2020 VIA SKYPE AMB SUBDIRECCIÓ

PDF

34/2020

A la reunió d’avui no  ha estat present ningú de Prefectura, hem demanat que hi siguin en les pròximes perquè hi ha moltes consultes operatives a les quals la Subdirectora no pot donar resposta i això resta efectivitat a les reunions.
Us passem els punts tractats més destacats:
• Ens informen que hi ha 9 positius I 592 confinats. Actualment no s´està fent proves per tant els números no són reals i dificulta enormement la prevenció.
• Hem demanat que es facin les proves, quan hi hagin test disponibles i quan més aviat millor, a tots els companys amb simptomatologia. Considerem que és la millor prevenció per evitar seguir propagant el virus… Ens diu la Subdirectora que això ho marcarà demà el Comitè Tècnic de Salut. És prioritari. Fa dies que ho advertim.
• Si en algunes unitats es redueixen efectius perquè puguin estar operatius si hi ha baixes o per necessitats operatives, demanem que es compensi amb GNP.
• Hem sol·licitat de nou mesures de prevenció a les SRC (distància, gels, augmentar neteja, ventilació…). Ens respon que s’incrementarà la neteja i s’està treballant en una nova pauta genèrica sobre mesures de protecció que sortirà aviat. Tard i insuficient.
• Es demana per part de tots els sindicats la reducció d’efectius per minimitzar el risc de contagi, i disposar de més efectius en cas que es vagin produint baixes. USPAC ha registrat una proposta de canvi de quadrant per prevenir el risc de contagi actual, per tal d´assegurar tenir efectius operatius quan calgui i ajudar també a la flexibilitat i conciliació familiar dels companys. Ens diu la Subdirectora que traspassarà la proposta a Prefectura. Esperem una resposta urgent, que ens escoltin i siguin conscients que ens va la salut a tots en aquest tema i la seguretat pública està en risc.
• Les vacances es podran anul·lar i reincorporar-se al servei amb el procediment habitual, de manera voluntària.
• El material segueix sent insuficient arreu del territori i no hi ha un criteri homogeni ni pautes per la seva utilització: considerem que no poden marcar quan un agent pot fer o no ús del material perquè s´ha de garantir i prioritzar en tot moment la seva protecció. I repetim, les mascaretes no es poden reutilitzar.
Seguirem amb les reunions  marcades tots els dilluns, dimecres i divendres i esperem que siguin bastant més operatives i resolutives que la d’avui. Van tard i estan posant en risc els moss@s i la seguretat pública per una manca de lideratge evident.
LA NOSTRA PROPOSTA JA LA TENEN, NOMÉS HAN DE DUR-LA A TERME

Barcelona, 20 de març de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.