S´HA DE PROTEGIR ALS MOSS@S ESPECIALMENT VULNERABLES VERS L’EXPOSICIÓ AL SARS-COV-2

35/2020

Des d´USPAC hem registrat escrit avui mateix on denunciem disfuncions a l´hora de protegir als moss@s especialment vulnerables vers l´exposició del SARS-Cov-2.

El passat dia 16 de març de 2020 la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral va emetre un document sobre les mesures de prevenció i protecció del personal especialment sensible vers l´exposició al SARS-Cov-2.
Aquest document és d’aplicació al CME mitjançant el Comunicat Intern de la Subdirecció General de Recursos Humans de data 18 de març de 2020, i la finalitat és protegir als treballadors especialment vulnerables al contagi del virus que inclou les següents patologies:

No han passat ni tres dies de la seva publicació i per sentit comú i coherència hauria de ser una directriu sense cap mena de debat i amb uns criteris concrets i clars, però no és així.

A la Instrucció 3/2020, de 13 de març, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d´aplicació al personal al servei de l´Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu del SARS-Cov-2 estableix en el seu punt 2.1 que als empleats públics amb alteració del sistema immunitari o malalties cròniques, abans esmentades, se´ls concediran els corresponents permisos per deures inexcusables.
Als mossos i mosses se´ns nega aquest permís pel fet de pertànyer a un cos especial i s´està donant “recomanacions” que res tenen a veure amb protegir als seus treballadors.

La salut ara més que mai NO és negociable i davant situacions excepcionals corresponen mesures també excepcionals.

Per tot això hem sol·licitat que es donin els permisos corresponents per deures inexcusables a tots els mossos i mosses que pateixin aquestes patologies i els fa vulnerables al virus i que aquest tràmit el realitzi l´afectat directament amb la Responsable de Seguiment i Valoració Mèdica per garantir la protecció de dades i agilitzar el procés.

Si teniu cap dubte al respecte contacteu amb els delegats/des dels vostres destins que traslladaran el vostre cas a la delegada de Riscos i Salut Laboral per tal de fer les gestions oportunes i prendre les mesures corresponents.

NO PERMETREM QUE POSIN CAP MOSS@ EN RISC!!

Barcelona, 21 de març de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.