SEGUIM RECLAMANT TEST PEL DIAGNÒSTIC DEL SARS-COV-2 PELS MOSS@S

PDF

37/2020

Després de reclamar reiteradament, des d´USPAC, que es facin els test a tots els companys que des de l´arribada de la pandèmia han presentat simptomatologia i han estat aïllats segons protocols sanitaris, a dia d´avui n´hi ha ben pocs als que se´ls hagi realitzat el test.

Segons dades de fa uns dies, hi havia poc més d´una desena de mossos positius confirmats i prop del miler confinats i sense tenir accés a les proves.

El fet de no tenir accés a la possibilitat de confirmar els positius posa en risc la resta de companys i la transmissió del virus a la resta de la població, tenint en compte que som un servei essencial.

Molt pitjor és el cas de certs destins on ens trobem que SI hi ha casos positius confirmats i NO ES FA RES PER PREVENIR CONTAGIS.

A Valls ens trobem que fa ja més de 10 dies que es van donar casos de companys amb simptomatologia compatible al SARS-CoV-2, es va anar aïllant els companys sense fer cap prova, fins que un d´ells va haver de ser ingressat i es va confirmar el positiu. Portem en aquest cas 13 dies de retard, sense que s´hagi fet cap tipus de mesura preventiva a la comissaria i els companys dia a dia van tenint símptomes i van sent baixa. A dia d´avui NO ES FA CAP TEST als afectats que van estar en contacte amb el ja positiu confirmat.

A SRC de Reus, fa 2 dies es va confirmar també el primer positiu, després de dies reclamant mesures preventives urgents a nivell de totes les SRC pel que fa a material, distàncies/barreres entre operadors, ventilació, neteja i desinfecció….Ens consta que un cop confirmat el primer cas SI s´està aplicant mesures i s’ha peticionat els test per aquells que van estar en contacte estret amb el positiu però a dia d´avui estan a l´espera de l´arribada dels “kits”.

El mateix hem demanat a altres destins del territori on hi ha companys aïllats per prevenció i amb simptomatologia, com és el cas de Brians, Cornellà, Hospitalet, SRC Sant Feliu, SRC de Barcelona, SRC Girona, Prat de Llobregat, Lleida, Tremp, companys que han estat al confinament d´Igualada, companys d´ARRO i BRIMO… TENIM DE CENTENARS D´EFECTIUS AÏLLATS I COMPANYS QUE HAN ESTAT EN CONTACTE AMB ELLS SENSE CAP POSSIBILITAT DE SABER SI HAN ESTAT EXPOSATS AL VIRUS O NO I QUE SEGUEIXEN TREBALLANT, EXPOSANT AIXÍ TAMBÉ A LA RESTA.

Realment els nostres responsables són conscients de la situació???

És la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral juntament amb la Subdirecció General de Recursos Humans qui ha de garantir la prevenció en aquest sentit dels seus treballadors i NO HO ESTÀ FENT.

Sol·licitem una solució immediata al problema actual i que passa per fer test a tots els seus treballadors amb simptomatologia i als que hagin tingut contacte estret amb algun positiu confirmat i s´adoptin les mesures preventives urgents a aquells llocs on saben que hi ha hagut contagis i a dia d´avui no s´ha fet res.

No ens cansarem de denunciar que estan posant en risc els moss@s i per tant la seguretat pública de Catalunya, no sabem si són massa conscients, des del confort de la seva “zona de teletreball” de les mancances que hi ha a peu de carrer. El problema més greu és que si no hi ha prevenció es quedaran aviat sense moss@s i algú haurà d´assumir aquesta responsabilitat.

Barcelona, 25 de març de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.