SEGUIM RECLAMANT TEST PEL DIAGNÒSTIC DEL SARS-COV-2 PELS MOSS@S

PDF

37/2020

Després de reclamar reiteradament, des d´USPAC, que es facin els test a tots els companys que des de l´arribada de la pandèmia han presentat simptomatologia i han estat aïllats segons protocols sanitaris, a dia d´avui n´hi ha ben pocs als que se´ls hagi realitzat el test.

Segons dades de fa uns dies, hi havia poc més d´una desena de mossos positius confirmats i prop del miler confinats i sense tenir accés a les proves.

El fet de no tenir accés a la possibilitat de confirmar els positius posa en risc la resta de companys i la transmissió del virus a la resta de la població, tenint en compte que som un servei essencial.

Molt pitjor és el cas de certs destins on ens trobem que SI hi ha casos positius confirmats i NO ES FA RES PER PREVENIR CONTAGIS.

A Valls ens trobem que fa ja més de 10 dies que es van donar casos de companys amb simptomatologia compatible al SARS-CoV-2, es va anar aïllant els companys sense fer cap prova, fins que un d´ells va haver de ser ingressat i es va confirmar el positiu. Portem en aquest cas 13 dies de retard, sense que s´hagi fet cap tipus de mesura preventiva a la comissaria i els companys dia a dia van tenint símptomes i van sent baixa. A dia d´avui NO ES FA CAP TEST als afectats que van estar en contacte amb el ja positiu confirmat.

A SRC de Reus, fa 2 dies es va confirmar també el primer positiu, després de dies reclamant mesures preventives urgents a nivell de totes les SRC pel que fa a material, distàncies/barreres entre operadors, ventilació, neteja i desinfecció….Ens consta que un cop confirmat el primer cas SI s´està aplicant mesures i s’ha peticionat els test per aquells que van estar en contacte estret amb el positiu però a dia d´avui estan a l´espera de l´arribada dels “kits”.

El mateix hem demanat a altres destins del territori on hi ha companys aïllats per prevenció i amb simptomatologia, com és el cas de Brians, Cornellà, Hospitalet, SRC Sant Feliu, SRC de Barcelona, SRC Girona, Prat de Llobregat, Lleida, Tremp, companys que han estat al confinament d´Igualada, companys d´ARRO i BRIMO… TENIM DE CENTENARS D´EFECTIUS AÏLLATS I COMPANYS QUE HAN ESTAT EN CONTACTE AMB ELLS SENSE CAP POSSIBILITAT DE SABER SI HAN ESTAT EXPOSATS AL VIRUS O NO I QUE SEGUEIXEN TREBALLANT, EXPOSANT AIXÍ TAMBÉ A LA RESTA.

Realment els nostres responsables són conscients de la situació???

És la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral juntament amb la Subdirecció General de Recursos Humans qui ha de garantir la prevenció en aquest sentit dels seus treballadors i NO HO ESTÀ FENT.

Sol·licitem una solució immediata al problema actual i que passa per fer test a tots els seus treballadors amb simptomatologia i als que hagin tingut contacte estret amb algun positiu confirmat i s´adoptin les mesures preventives urgents a aquells llocs on saben que hi ha hagut contagis i a dia d´avui no s´ha fet res.

No ens cansarem de denunciar que estan posant en risc els moss@s i per tant la seguretat pública de Catalunya, no sabem si són massa conscients, des del confort de la seva “zona de teletreball” de les mancances que hi ha a peu de carrer. El problema més greu és que si no hi ha prevenció es quedaran aviat sense moss@s i algú haurà d´assumir aquesta responsabilitat.

Barcelona, 25 de març de 2020