MALES DECISIONS PRESES DES D’UN DESPATX: LA SALA REUS, EL SERVEI I ELS CIUTADANS EN PAGUEN LES CONSEQÜÈNCIES

PDF

125/2022

Una decisió presa des d’un despatx pot tenir fatals conseqüències en el servei i l’atenció a la ciutadania. Hem tingut clars exemples, alguna marxa enrere per la pressió que s’ha fet (com la decisió de tancament de sectors de trànsit) i una errada flagrant com ha estat la decisió de centralitzar les Sales d’arreu de Catalunya.

Sembla que els que ens lideren desconeixen aquella dita que diu “si alguna cosa funciona NO la toquis!” i van decidir tancar Sales arreu del territori, reduint efectius i perjudicant greument la qualitat del servei i ofegant als seus treballadors.

Moltes han estat les denúncies que hem realitzat vers la manca d’efectius de la Sala Reus, i s’ha anat “posant pegats” sobre la marxa amb oferiments que tampoc han estat suficients. La nefasta gestió de planificació és més que evident, i per mostra un botó:
al Concurs General d’aquest any no surten totes les places provisionals ocupades a la Sala de Reus, on hi ha actualment unes 150 comissions de servei/adscripcions provisionals i només s’han ofert 78 places d’agent i 6 de caporal. Incomplint, un cop més, el Decret de Provisió, una vergonya!!

Mes de maig i ja és evident que els efectius de la Sala de Reus no són suficients per portar un torn de treball amb garanties pel servei i amb les condicions laborals mínimes pels operadors: una sala amb 16 conferències i que hauria de tenir 32 operadors i on aquest mes s’ha iniciat algun dia el servei amb 22, deixant 10 conferències amb un únic operador, sense garantir relleus per descansos, WC… És habitual cobrir el torn amb 24, 25, 26 efectius… Arriba l’estiu i les vacances i sobrecàrregues de treball en algunes conferències de les zones de platja (Empordà, Tarragona, Salou…) que sembla que es cobrirà amb algun operador més, creiem del tot insuficient!

És per aquest motiu que tornem a registrar un nou escrit a la Subdirecció General de Recursos Humans, exigint que no es pot iniciar un estiu postcovid amb les càrregues de treball que s’espera i amb l’actual cobertura que hi ha a la Sala de Reus. És més que necessari garantir aquest estiu la cobertura dels torns de treball amb 36 operadors, i és l’obligació d’aquesta Subdirecció planificar-ho ja sigui via oferiments tipus pla d’estiu (ja anem tard, perquè s’hagués pogut incloure al que va sortir) i oferiment d’hores extres.

Cal garantir que el servei no pateix les conseqüències d’errònies preses de decisió, cal garantir les condicions laborals dels operadors i sobretot, cal garantir la seguretat pública, que, no ho oblideu, passa sempre per les nostres Sales!!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

23 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.