ACCIÓ SINDICAL

FAN UNA AVALUACIÓ DE RISCOS LABORALS A APEN I TENEN LA BARRA DE VALORAR AMB RISC BAIX O MOLT BAIX A TRASLLATS 

45/2024

El 21 de desembre de 2023 es va realitzar l’Avaluació del lloc de treball dels efectius de l’Àrea Penitenciària (APEN) del CME.

Aquesta avaluació hauria de determinar la valoració del risc que suposen aquestes tasques.

Quin ha estat el resultat? Doncs, sorprenentment, ens trobem que, segons els avaluadors,  les tasques de trasllats tenen una valoració del risc BAIXA o MOLT BAIXA. A la mateixa avaluació, les oficines de l’Àrea tenen una valoració del risc MODERADA.

Per què passa aixó? Segons l’avaluació feta, entenen que les oficines tenen un risc moderat per problemes posturals, treball amb pantalles de dades, entre d’altres… Doncs NO, no estem d’acord i no podem permetre, de cap manera,  que trasllats tingui una valoració de risc baix o molt baix. AIXÓ NO S’AJUSTA A LA REALITAT!

Així ho hem traslladat avui mateix a la reunió que hem tingut del Comitè de Seguretat i Salut Laboral i ells s’excusen en que les avaluacions de risc les basen en quan a ergonomia bàsicament, la resta no la contemplen, o sigui, no tenen en compte el risc a l’hora de realitzar trasllats conflictius ni similar.

Un autèntic despropòsit, que no permetrem i demanem que es tingui en compte el RISC REAL que hi ha a l’hora de fer trasllats penitenciaris.

Aprofitem per recordar que sempre que hi hagi un incident, s’ha de fer la nota informativa corresponent per tal que quedi constància, però tot i això, aquesta avaluació denota una ignorància absoluta de les tasques que es fan a APEN per part de qui la fa.

Amb això no volem menysprear el treball dels companys que es troben destinats a les oficines, ni molt menys, el que SI volem és no menysprear el treball dels companys que fan trasllats.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 22 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.