ACCIÓ – REACCIÓ

Download Now

95/2020

Avui s’ha signat el document anomenat “Acord sobre la jubilació anticipada i altres millores” que passarà a la història com el més absurd dels acords mai signats pel Departament d’Interior.

A corre cuita per la immediata convocatòria d’eleccions a Catalunya, Miquel Buch ha volgut blanquejar la seva imatge a costa dels mossos. Amb una actitud mafiosa a la que ja ens té acostumats el tàndem Buch – Duart, imposen la signatura d’un document per complir el que ja està regulat als decret d’horari i permisos, o abonar uns imports que ja teníem reconeguts.

1. HORA EXTRAORDINÀRIA

Acció: S’incrementa el preu de l’hora extraordinària que il·legalment es mantenia per sota del preu de l’hora ordinària i passa a 21,56 € la diürna, i 25,87 € la nocturna i festiva. Tot i així, es manté per sota de l’hora ordinària (21,81 €), i el que es va pactar al 2003: 10% d’increment de la diürna i 20% de la nocturna/festiva respecte al preu de l’hora ordinària.

A canvi d’aquest increment es produirà una reducció de la borsa d’hores extraordinàries.

Reacció: continuem amb la demanda judicial interposada davant el Jutjat Contenciós de Barcelona.

2. Q5

Acció: El Departament decideix aplicar l’art. 5 del Decret d’horaris de 1996 que reconeixia Q5 per APEN, ARSET, ARIC, efectius cos de guàrdia de l’ISPC i els que realitzin tasques de seguretat del complex central.

Reacció: continuem amb la demanda judicial perquè el mateix Decret estableix que han de tenir un horari a torn (no especial), planificació anual fixa juntament amb USC, aplicació de coeficients des del primer canvi, 218 hores de vacances en compte dels 180 actuals.

3. ASSUMPTES PERSONALS

Es limita a aplicar l’art. 11 del Decret 150/2010 que estableixen les 68 hores de permís per assumptes particulars i que fins ara incomplien.

4. PLA DE CARRERA PROFESSIONAL

Arrel de la demanda judicial d’USPAC per vulneració de drets fonamentals, es reprèn el grup de treball que ja s’havia reunit diverses vegades al 2017 i 2018, i que va aturar la Subdirectora de Recursos Humans el 8 de febrer de 2018.

El xantatge de sempre: us retallo drets i després signo que us ho dono. De ben segur que els acòlits de l’administració ho vendran com un “acord històric”.

5. JUBILACIÓ ANTICIPADA

El més vergonyós de tots els punts: el Departament d’Interior assumeix el “compromís” d’enviar cartes al Govern d’Espanya per agilitzar els tràmits de la jubilació anticipada que el Secretari General Cèsar Puig va iniciar al 2015.

Al preacord el Departament assumia la seva part de sobrecotització (8,26 %) per fer efectiva la jubilació anticipada i que suposava 61,98 milions d’euros.

A la redacció final de l’acord el Departament es desentén. La seva lluita política la trasllada als agents i pacta expressament que el finançament haurà de sortir de l’estat.

6. INCREMENT PREU HORA NOCTURNA

L’increment de 0,46 € l’hora nocturna ja estava establert al Decret llei 3/2019, i que preveia que a l’any 2019 i 2020 s’havia de distribuir entre els mossos el 0,25 % de la massa salarial anual. El Departament imposa aquesta distribució a incrementar el preu de l’hora nocturna.

7. EQUIPARACIÓ AMB BOMBERS

Mentre bombers ha pactat noves condicions com son complements d’operativitat plena (1.680 euros/any), possibilitat de gaudir hores acumulades en descans, etc.; als mossos se’ls paga els 300 que ja vam pactar al 2008 i tots contents.

Més de 3.000 euros anuals suposa la discriminació del mossos respecte a d’altres cossos especials com bombers. Ningú es queixa. Tothom ho justifica per signar alguna cosa i continuar justificant un lluita sindical inexistent. L’administració torna a guanyar.

8. FAS, PAGUES EXTRES, COMPLEMENT PRODUCTIVITAT…

Res. Tot depèn de la Mesa de Funció Pública i s’ha acceptat per tots els que van negociar aquest acord no ser-hi. Tan senzill hauria estat simplement introduint una modificació normativa amb la llei de pressupostos que es va aprovar a l’abril.

9. PAGAMENT ÀGORA, INCAPACITATS LABORAL TRANSITÒRIES…

Ja està assolit fa més de un any. Però s’ha d’incloure a l’acord perquè es pugui vendre com un èxit.

USPAC ha decidit no tancar el conflicte col·lectiu obert ni les demandes judicials que els ha forçat a arribar fins aquí. Si no aprenen d’una forma ho hauran de fer d’una altre. És lamentable que puguem treure pit d’aquesta misèria d’acord motivat únicament per interessos polítics d’uns i d’altres, tot i que comprenem que alguns han de justificar-se davant qui ha comprat el seu missatge.

P.D. Buch i el sindicat groc amb els trànsfugues van decidir no convocar el Consell de la Policia si USPAC havia de ser present. És obligatori que passi pel Consell perquè s’aprovi l’acord. El convocarà ara? Tic, tac, tic, tac…

Barcelona, 2 de juliol de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.