RESUM REUNIÓ REGIONAL RPC 02/07/2020

Download Now

96/2020

R.P.C.

Seguretat a les recepcions de les diferents comissaries
No han donat cap mena de resposta de l’auditoria i encara es desconeix res sobre les mesures que es prendran.
Per part de comandaments, s’estan fent visites per comissaries en respecte a la seguretat dels edificis.
A Berga el tema de les pilones està aprovat. Ha de seguir però, tot el seu procediment contractual i no se sap quant tardarà.

Càmeres de seguretat a l’interior de les comissaries
Manifesten que la decisió de posar aquest tipus de càmeres no és de la regió. Que estan per donar seguretat a tothom i poder evitar possibles problemes que hi poden haver a les recepcions.
Manifesten que en cap cas es veu el que està mirant l’agent de porta a l’ordinador i ben bé el que fa. I pel que graven l’espai de dins la recepció, posen l’exemple del que va succeir a la comissaria de Cornellà, ja que aquell individu va entrar-hi a dins.

Vehicles
Són coneixedors del gran problema que hi ha amb el parc mòbil. Van fent com poden amb la distribució de vehicles dins la regió però estan molt limitats. Des del servei d’administració es van fent les reparacions com es poden.
Dels +o- 400 vehicles que havien d’arribar cap a finals d’any, de moment s’ha endarrerit pel tema de la COVID-19, i és molt probable que no arribin fins al primer trimestre del 2021.
També s’ha de tenir present que d’aquest total de vehicles que arribin, pocs en guanyarà la regió.
Des d’USPAC no pararem de denunciar aquesta vergonya, perquè no té un altre nom. I recordem als companys i companyes de la Regió que primer és la nostre integritat, i si un vehicle està en mal estat i considerem que agafar-lo és perillós fem un PM-01 i si no es pot, no es surt a patrullar. No posem en risc la nostra vida. #alafeinacaprisc
Als despatxos tot és molt tranquil i còmode.

Material Ordre Públic
Dels cascs sobrants que hi havia a Berga, ja van fer una redistribució al Bages i a Igualada.

Covid-19
A la RPC hi ha hagut un total de 208 efectius entre baixes i confinats.

Un total de 53 Positius.

Actualment continuen de baixa 11 efectius, un d’ells a Igualada.

Desinfecció i neteja vehicles policials, n’han fet 165 i encara n’estan fent. Les fa la mateixa empresa AMPANS i s’està molt contents amb la feina que estan fent.

Desinfecció i neteja de Comissaries. Fan neteja de dilluns a diumenge de superfícies. S’ha incrementat la neteja a la comissaria de Manresa 5 hores diàries. A la resta de comissaries de la Regió s’ha incrementat entre matí i tarda 3 hores diàries. Aquesta neteja actualment es continua realitzant.
Material a la regió. Actualment tenen molt material per poder distribuir per la regió sense problema.
Qualsevol mancança de material feu-nos-ho saber.

Imputació nocturnitats
Ja s’han abonat a la última nòmina. Des de la RPC es van presentar ràpid, però s’ha endarrerit més perquè altres regions més grans van tardar més en presentar-les.

Planificació de romanent a l’estiu
Parlaran amb planificació de les ABP perquè això no passi.
Companys/es, si us passa poseu-vos en contacte amb el vostre delegat o delegada.

TRÀNSIT

Hi ha un total de 30 agents de la Regió que estan afectats per aquest dispositiu de les eleccions del 10N (10 Igualada, 10 Manresa, 8 Vic i 2 Caps de Torn).
S’ha passat un llistat a la Delegació del Govern, informant dels agents que han estat afectats.
Manifesten que Xavier Bonsom (Recursos Humans) ha informat que està parlat amb la Delegació del Govern Estatal i ho pagaran tot però no se sap quan.
Cobraran 152,59 euros.
Tal i com havíem demanat, el dia abans de la reunió, caps de l’ART van parlar amb els agents sobre aquest tema.

ARRO

El tema de les proteccions de braços no es reben des d’administració. És una cosa que decideix l’Intendent Saumell (el mateix que deia que tenia magatzems plens de material per fer front a una possible pandèmia).
El Cap d’ARRO diu que estan pendents que arribin proteccions de braços i defenses.
Resulta que va haver-hi algun error i van arribar proteccions de cames en comptes de proteccions de braços.
Preguntaran per si es coneix el període d’arribada. Seguirem estan a sobre d’aquest tema, ja que les ARRO de territori també heu de treballar amb la màxima seguretat.

U.I.

Tema IOTP’s.
Volen reduir GNP’s per la quantitat d’hores que genera. Es tornarà a fer el què es va signar de fer-les presencials i entrarà en vigor en principi el dia 11-12 d’aquest mes.
Es mirarà de continuar com s’ha fet durant la pandèmia perquè diuen que ha anat bastant bé.

Ampliació de mampares de protecció als locutoris de les UI’s. També a Montserrat ara que es torna a fer el servei Abadia.

MOIÀ

Tàser:
De moment no en tenen i no hi ha data per saber quan arribaran Tàsers. Quan arribi es dotarà a la CD de Moià sense problemes.

Obres a les dependències:
Estan en fase d’adjudicació per poder guanyar una mica més d’espai a la comissaria, però està anant més lent del que s’esperava.

ABP VIC

Rodes de contacte:
Manifesten que efectivament, que ara mateix no n’hi han.
De cara al proper hivern en tornaran a demanar, però manifesten que en principi no toquen perquè no consideren que sigui zona de fred.
Al Solsonès i Berguedà, disposen de rodes mixtes. Se sap que a Berga en tenien algunes de contacte.
Al Bages, Osona i Anoia, no els hi corresponen per climatologia. Tot i així, a Igualada tenen unes de contacte.
A ART sí que en tenen.
Companys i companyes de Vic, els convidem a l’hivern a passar uns dies a la plana quan hi ha la boira instal·lada? Quina vergonya Déu meu! Ho seguirem denunciant.

U.I.:
Els tancaments del despatx d’UI Vic estan molt malament. S’espera que de cara a aquest hivern es puguin arreglar. Tot depèn de l’empresa de manteniment.

ABP MANRESA

Nits al Moianès:
És un problema que estan estudiant.
Ara mateix el suport es dona des del Bages perquè amb el tancament de la SRC és la comissaria que disposa de més efectius.
Tan aviat com sigui possible, ampliaran dependències i efectius.

ABP BERGA

Marihuana a comissaria:
El què ha succeït aquests últims dies es excepcional per les entrades que s’han realitzat, però el comís ja es va traslladar a Igualada (tard, els companys i companyes de Berga ja havien patit 4 dies mínim de fortes olors i fins i tot algun mal de cap)
Reconeixen que és un problema ja que cada vegada hi ha més comisos de substàncies. Sembla ser que el cos vol posar màquines trituradores, però de moment està tot enlaire.

U.I.:
S’han queixat que la comissaria de Berga i els Jutjats estan separats per una tanca i diuen que aquesta tanca no té cap tipus de privacitat i que la gent (concretament els “malfactors”) pot veure els vehicles de paisà que tenim (com si no sabessin quins tenim…). Miraran de posar alguna cosa per que hi hagi menys visibilitat.

Manresa, 4 de juliol de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.