REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 15-03-2022

61/2022

Ahir, 15 de març, vam assistir a la reunió regional entre sindicats i Caps de la RPTE.
Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC:

Tortosa:

– Incompliment adaptació calçat d’un company: Des de la Regió han enviat correu a la CSUCOT i des de l’Administració insisteixen per saber l’estat de la tramitació. Desesperant la desídia de Vigilància de la Salut i la SGPRSL.

– Manca de microones a l’edifici regional: Han posat dos microones més.

– Pàrquing exterior: Informen que al descampat del darrere no és viable. Estan fent gestions amb el terreny del lateral per si es pot cedir.

– Queixa per les males formes de la DAI i presumptes filtracions amb informació falsa a premsa: Estan totalment d’acord i traslladaran el malestar de com s’ha actuat a les reunions de Caps de Comissaries.

– Possibilitat de tenir pneumàtics de recanvi a les comissaries per facilitar la seva reposició, sobretot en caps de setmana: Faran gestions amb l’empresa “Fraikin” per saber el temps de resposta en les reparacions i si es pot activar servei en cap de setmana o cedir unes rodes a cada comissaria. Aquesta última és la solució més difícil, ens comenten.

– Persones amb adaptacions i manca de patrulles operatives a l’ART: Es parla amb l’ART i manifesten que va ser un fet puntual. Actualment, estan formant a 3 persones amb adaptacions per fer tasques d’oficina.

L’Ametlla de Mar

– Manca d’efectius, sense reforç amb agents de pràctiques i insuficient nombre de places al concurs general. No entenem per què la manca d’efectius a l’Ametlla de Mar no es té en compte des de la Subdirecció General de Recursos Humans i/o Prefectura: Són conscients i comparteixen la nostra queixa.

– UMAR: Ens han assegurat que ara està tot ja validat correctament, després de multituds de reclamacions que hem fet i pendent de cobrament, volem saber data aproximada en què es farà efectiu: Informen del primer període enviat, validat i pendent de cobrament aviat però no poden donar data concreta. La setmana passada van enviar el segon període menys el del Cap de la Unitat, ja que està pendent que ho signi el seu superior. És una vergonya que l’error de la mateixa Administració ho paguin els companys!

Gandesa

– Com quedarà Investigació, després del desgavell de l’últim concurs? Tampoc a l’oferiment públic s’ha ofert cap plaça provisional: Estan fent gestions buscant gent interessada i faran un oferiment a nivell de Regió.

Mora d’Ebre

– Continuem pendent de la decisió per revertir el tancament de sectors de trànsit: Demanem als Caps el seu suport per revertir la decisió, mantenir el sector de Mora d’Ebre i reforçar-lo amb un oferiment mentre no surt el proper concurs (tenir en compte agents que ja venen de l’especialitat i que en el seu dia per qualsevol motiu van renunciar): Estan d’acord amb nosaltres i donen suport a la nostra posició de revertir el tancament dels sectors de trànsit. Demanem que algú escolti el territori!

– Informació respecte al sondeig per fer un Q3 al sector de Trànsit de Mora d’Ebre i deixant de cobrir nits: Des de la Divisió de Trànsit es va demanar fer el sondeig i l’ART va dir que no era viable per la qual cosa NO es plantegen fer aquest canvi. Aplaudim aquesta decisió, un altre despropòsit de la Divisió, decisions des del confort d’un despatx, errònies i que posen en risc la seguretat a les nostres carreteres.

Altres temes tractats:
• Informen que aquest any es canviaran 2 refrigeradores una a la comissaria de Mora d’Ebre i l’altra a Amposta.
• Problemes de calor als vestidors de Tortosa i l’Ametlla de Mar: Administració anota que quan vinguin a fer les mesures de temperatura es convoqui als sindicats.
• Problemàtica amb les Guàrdies No Presencials d’UI. S’ho miraran i parlaran amb els Caps de les Unitats i els Caps de Torn pel que fa a quines ocasions s’ha de fer l’activació i en quines no.

Hi ha d’altres punts que ens han arribat i s’han tractat a nivell d’ABP o unitat concreta i us farem el retorn de com s’ha gestionat a les corresponents visites/brífings. Si teniu més incidències i/o queixes ens les podeu traslladar a rpte@uspac.cat o al vostre delegat/da de referència sense esperar que ens convoquin a la pròxima reunió regional, donarem trasllat immediatament elevant-ho on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Tortosa, 16 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.