DENUNCIEM DAVANT INSPECCIÓ DE TREBALL LES IRREGULARITATS DE LES ESCALES DE L’ABP DE LA BISBAL

PDF

34/2022

L’11 de maig de 2021, es va realitzar una avaluació de Riscos Laborals, a l’ABP de La Bisbal de Girona. Una de les mesures a corregir és l’alçada de la barana de les escales de la comissaria.
La normativa és clara en aquest sentit:

“Les baranes seran de materials rígids, tindran una alçada mínima de 90 centímetres i disposaran d’una protecció que impedeixi el pas o lliscament per sota de les mateixes o la caiguda d’objectes sobre persones”

Tot i l’obligació de corregir diferents anomalies abans del 7 de novembre de 2021 per part de l’Administració aquestes no s’han dut a terme, amb el resultat que el passat 1 de desembre, una companya de la comissaria, baixant les escales i a causa de no poder agafar-se correctament, va caure patint lesions que han requerit intervenció quirúrgica.

La desídia crònica dels responsables és temerària i ens fa patir les conseqüències, per aquest motiu els nostres delegats de riscos laborals han presentat denúncia, un cop més, a Inspecció de treball informant també d’altres deficiències detectades com:

– El paviment de les escales no és antilliscant i rellisca molt, també degut al seu desgast i mal estat.
– Els esglaons no tenen les mateixes dimensions i això comporta ensopegades del personal i els revolts són amb escales en forma de cargol.

USPAC sempre denunciarà totes aquelles mancances i deficiències que posin en perill o afectin la salut dels nostres companys/es. L’Administració és la garant de la seguretat de tots els seus treballadors i ja estem cansats de ser tractats com a funcionaris de tercera.

Aprofitem per recordar que davant situacions i condicions laborals com aquestes contacteu amb el /la delegat/a de referència o envieu e-mail a riscoslaborals@uspac.cat

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

La Bisbal de l’Empordà, 14 de febrer de 2022