REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

RESUM REUNIO REGIONAL REGIÓ POLICIAL TERRES DE L’EBRE

89/2024

El passat dia 26 de juny de 2024, es va celebrar la reunió regional de la Regió Policial Terres de l’Ebre, on es van tractar com a destacats, els següents punts:

 

Punts relacionats amb la regió:

– Com al pla d’estiu no ve ningú hi ha previst que hi hagi bossa d’hores extra per cobrir l’estiu en l’àmbit de totes les unitats? En el cas de ser afirmatiu sabem de quantes hores es disposa per cada unitat?
Des de la prefectura han creat dos dispositius ELIOS i ONIX

L’ELIOS són hores estructurals que la Comissaria Superior Tècnica donen a la Regió perquè ho gestionin de la millor manera. Llavors cada ABP pot informar de les seves incidències per manca de gent, manca de cap de torn, dispositius festes majors, etc i la Regió ho pot gestionar amb HE.

L’ONIX són hores extres per reforçar els plans que ja estan vigents, com ara POE Metall, Daga, Oci Nocturn, etc.

A cada ABP prioritzarà gestionar-se amb la seva plantilla per cobrir-ho i si no es cobreix podrà anar gent d’especialitat o d’altres comissaries.

Des de la Regió demanen que els d’especialitat o agents que vulguin fer hores a una comissaria que no és la seva ho comuniquen a l’Oficina de Suport Regional per poder fer un llistat per si fos necessari. No cal dir que si esteu a la llista, però el dia d’hores extres no us va bé no és una obligació.

Hi ha hagut problemes en la imputació del complement de responsabilitat?Va haver-hi un problema amb una graella, però es va solucionar. A part d’això no hi ha hagut cap problema més.

 

TORTOSA.

– Queixa sobre l’emmagatzematge de substàncies estupefaents.

Ens diuen que no hi ha un magatzem específic per poder-ho portar i que estan esperant que el Jutge doni l’autorització per la destrucció. Per qüestions de seguretat, si voleu més informació sobre aquest punt contacteu amb el delegat de la RPTE

– Com és que els vehicles que es porten a Comissaria per estar implicats en il·lícits penals estan tant de temps al pàrquing?
Cada vehicle té la seva complexitat. Finalment, depèn dels Jutjats, ja que estan involucrats en diligències penals. Des de l’AIC informen que estan pendents que el jutjat els autoritzi per traslladar-los al Dipòsit Judicial de Tarragona.

 

L’AMETLLA DE MAR.

– Ens continua preocupant molt la manca d’efectius a aquest destí i més encara davant l’inici del període d’estiu, aquest punt ho portem també al Consell de la Policia perquè sabem que des de Regió també s’està treballant per revertir la situació.
Contesten que actualment, hi ha 39 efectius, 1 sotsinspector, 9 caporals , 5 caporals en pràctiques, 21 mossos i 3 mossos en pràctiques. La RLT actual és de 41.Des de la Regió s’espera que tota aquesta pressió amb un futur doni els seus fruits i pugui ser una RLT de 50 que es del que es parla.

 

REUNIONS ANTERIORS

– Com està la gestió per netejar els vehicles al Baix Ebre ( Targeta Cepsa)?
Ja es disposa d’una targeta Cepsa únicament per anar a netejar els vehicles al túnel de rentat de la benzinera Cepsa de Tortosa. Aquesta targeta la té administració i per utilitzar-la se’ls hi ha de demanar a ells o mitjançat suport.

– Com està la gestió per tenir rodes de recanvi dels Ateca i Arona a Comissaria?
Fraikin no posa inconvenient en portar les rodes, però les hauran de canviar els Mossos d’Esquadra. Com ja es va demanar és per causes excepcionals (caps de setmana o festius). De totes maneres administració està a l’espera d’un protocol per si s’ha de canviar una roda per emergència en cap de setmana o festiu, ja que després seria convenient passar pel taller per si fos necessària alinear.

– S’ha pogut reparar la màquina d’aire dels vestuaris d’homes de Gandesa?
La màquina ja està reparada però és per a calefacció. De moment per a l’estiu disposen de pingüins.

Per qualsevol consulta o aclariment podeu contactar a rpte@uspac.cat o al vostre delegat.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

28 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.