JURIDIQUES

CAS DEL “PISTOLER DE TARRAGONA”: EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS ESTABLEIX QUE LA INDEMNITZACIÓ DELS AGENTS FERITS ANIRÀ A CÀRREC D’INTERIOR

88/2024

Ho hem tornat a fer, i aquesta vegada al Tribunal Europeu de Drets Humans qui, a la seva decisió feta pública avui 27 de juny, considera que els companys ferits pel tiroteig del 14/12/2021 hauran de ser indemnitzats pel Departament d’Interior en la seva condició de mossos d’esquadra.

USPAC ha portat davant el TEDH el cas C.M. contra el Regne d’Espanya (demanda 39920/22), on és demandant l’agent que va ser tirotejat pel denominat “pistoler de Tarragona”, qui va obrir foc contra els seus companys de Securitas a Tarragona, i contra els agents que el van intentar detenir en la seva fugida. Sabau, va demanar i li va ser concedida l’eutanàsia per evitar el judici i defugir les seves responsabilitats penals i civils. Vam denunciar aquesta maniobra tant al Tribunal Constitucional com al TEDH, i aquest últim ha resolt que no es vulnera el dret a la tutela judicial efectiva dels agents ferits perquè, com a mosso d’esquadra, l’administració els ha de rescabalar de les lesions patides en acte de servei.

Amb aquesta sentència, avui mateix hem interposat demanda judicial contra el Departament d’Interior que ha refusat fer-se càrrec de les lesions patides pels companys. No va tenir suficient amb no personar-se com acusació, ni defensar des del primer moment als GEI que ara són denunciats per la família de Sabau, sinó que a més, refusa assumir la indemnització per les lesions patides en acte de servei, però que ara es veurà obligat a assumir amb l’aval de la justícia europea.

USPAC sempre arriba fins al final en cada cas on estigui afectat un company. Aquest  procediment davant el TEDH és un exemple i, a més, es veurà afavorit tot el col·lectiu perquè la garantia d’indemnitat ara també té rang de pronunciament europeu.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT ELS MOSSOS D’ESQUADRA

Barcelona, 27 de juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.