UN JUTJAT POSA EN DUBTE TOTES LES SANCIONS DE LA “DAI” DES DE 2016

161/2022

Una novadora Sentència del Jutjat Contenciós Administratiu ha estimat un recurs interposat pels advocats d’USPAC carregant durament contra la mala praxi de la DAI, fins al punt d’indicar “que un cambio de modelo se antoja esencial”. Sempre hem defensat al Consell de la Policia que un mosso expedientat té menys drets que un detingut. Ara, aquest fet és corroborat pels Jutjats.

Un dels motius de nul·litat de la sanció és que els instructors de la DAI han alterat il·legalment el règim de notificacions electròniques per perjudicar els mossos expedientats. D’aquesta forma evitaven, entre d’altres, la caducitat dels expedients o es practicava una declaració abans d’exhaurir el termini per rebre la citació:

“El instructor carecía de autoridad para reducir los períodos de citación y rechazo electrónicos. […] El deber del instructor es procurar la práctica de las diligencias de prueba necesarias, y la declaración del encartado es sin duda una prueba imprescindible. En este caso, con la alteración de los períodos de práctica de la citación y la fijación con tan escasos días de las declaraciones, no cumplió con su deber de garantizar esta prueba de manera razonable. […] este proceder resulta difícilmente explicable.”

Un altre motiu de nul·litat és la clandestinitat en què es mouen els instructors que no s’identifiquen amb noms i cognoms com estableix la llei des del 2016. Afirma la Sentència que “La mera indicación del número de identificación personal del instructor no puede considerarse válida […] este secretismo tiene escasa justificación”. I continua amb una clatellada que perdurà fins al dia del Judici Final: “no existiría problema en proteger a los funcionarios de la División de Asuntos Internos cuya identidad no deba ser conocida, simplemente no dándoles función alguna instructora en este tipo de expedientes”.

En conclusió:

– Prevariquen els instructors de la DAI que alteren els terminis de notificacions electròniques en perjudici dels mossos.

– Instructors i secretaris s’han d’identificar amb noms i cognoms i, si no volen, que pleguin i tornin al carrer. Des d’una oficina, vestits de primera comunió, sense fer nits i cobrant 19 € la mitja dieta entre setmana, es veu molt diferent la feina d’un policia.

– El sistema està corromput de dalt a baix.

El màxim responsable no és altre que el Director General de la Policia Pere Ferrer qui avala i promou actuacions delictives contra els mossos. És plenament coneixedor de les il·legalitats que es cometen cada dia per la DAI, de la vulneració flagrant dels drets dels expedientats, de les mentides que els instructors recullen als seus expedients, d’agenollar-se davant els caps de comissaria quan volen castigar a un company i, en definitiva, la seva presència és una garantia perquè continuï la perversió del sistema.

P.D. La sanció que vam recórrer era de 2 dies de suspensió de sou i feina a un company que, durant una actuació policial, va deixar la tablet damunt el cotxe per anar a donar suport al seu binomi que havia identificat a tres individus “Marró 6”. 150 euros era l’import de la tablet que es va perdre. 300 euros són les costes que s’ha imposat a l’administració, a més de retornar el sou deixat de percebre amb interessos.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 20 de juny de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.