RESUM COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 17-06-2022

161/2022

Divendres, 17 de juny, va tenir lloc el Comitè de Seguretat i Salut Laboral. Us passem els punts més rellevants tractats:

Dades més rellevants que ens trasllada la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral:

• Dades de Sinistralitat: El còmput fins al 02/05/22 ha estat de 411 accidents laborals més 3 recaigudes.
• Dades COVID-19: Pel que fa a la incidència de la COVID-19, dels 18.382 efectius, 16.375 l’han patida. És a dir un 89,10 % del total. La Regió policial més afectada ha estat la RP Barcelona amb un 94,52% i la que menys RP Terres de l’Ebre amb un 79,84%. El passat mes de gener es va arribar a un màxim de 3.141 treballadores i treballadors afectats.

• Dades d’absentisme del primer trimestre de 2022: L’absentisme laboral ha estat d’un 11,50 % de mitjana a tot el cos. El mes de gener ha estat el més elevat amb un 13,89%.

• Suport Psicològic: Al primer trimestre hi ha hagut 9 emergències psicològiques, nombre de persones ateses 10, actuacions individuals 22. Actuacions de gestió i coordinació 56. Casos nous 43, en seguiment 272. El nou cap serà presentat aviat.

• Dades sobre l’assetjament sexual o per raó de sexe: Des de l’última reunió s’ha activat dos casos per assetjament per raó de sexe, USPAC ja va deixar clar que el protocol no funciona i no és eficient, ens informen que el protocol està en fase de revisió. La revisió serà enviada per tal de poder-la comprovar.

• Campanya de reconeixement mèdic: Hi ha molt poc personal que s’hi hagi apuntat, informen que un dels majors inconvenients és que els horaris d’entrada a la feina i els horaris dels exàmens de salut són molt incòmodes, ja que has d’anar a treballar amb dejú i esperar fins a l’hora de l’examen de salut.

• Servei de vigilància de la salut: Han fet la presentació de la nova responsable del Servei de vigilància de la salut, la Dra. Sara Girón.

• S’ha tornat a activar el servei Espai a l’Hospital del Mar.

• Temperatures ABP Les Corts: Una de les màquines donava error per alta pressió, durant el matí de divendres van trobar l’error i s’estava fent les reparacions. Avui dia, la situació continua sent insostenible.

 

Punts presentats per USPAC

• Temps molt elevat a l’hora d’adquirir el material de les adaptacions laborals.
o Ens informen que amb la Dra. Santaulalia, s’està treballant i van estar mirant sabates i botes, creuen que aviat tindran una solució. Com sempre no ens donen terminis, però amb una mica de sort igual tenen alguna solució durant aquest any.

• Petició de creació d’un grup de treball per les contradiccions entre metges, establir protocols entre Seguretat Social i Vigilància de la Salut, per evitar contradiccions.
o Ens informen que hi ha metges que no saben la feina que fa el pacient i Vigilància de la Salut si sap les tasques que fan els nostres efectius. Per tant ens donen l’opció de parlar els casos particulars en concret.

• Problemàtica constant amb l’ASEPEYO per diferents qüestions: Tracte inadequat per part dels metges, negativa de comunicat de baixa quan es té setmana de festa.
o Ens informen que quan passi ens posem en contacte amb la Dra. Girón, per tal de valorar-lo i d’arreglar-lo.

• Quan s’activarà, de nou, el grup de treball de Suïcidi policial?
o Han estat treballant la proposta inicial i el grup de treball serà convocat en principi la primera setmana de juliol.
o Hi ha previst 3 grans línies de treball:
 Avaluació de riscos psicosocials. Començar el grup a l’últim trimestre d’aquest any.
 Salut mental, per tots els cossos operatius.
 Risc suïcidi.

• Falta de metges al Servei de Vigilància de la Salut.
o Es farà de nou un oferiment per ampliar el nombre de metges.
Aquests han estat els punts més rellevants de la reunió del CSSL. Estem a la disposició de tots vosaltres per qualsevol problemàtica relacionada amb la prevenció i la salut laboral. Si teniu propostes, queixes o qualsevol consulta en aquest àmbit recordeu que les podeu traslladar al correu de riscoslaborals@uspac.cat i els nostres delegats de riscos laborals atendran les vostres peticions i li donaran el tràmit oportú.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 20 de juny de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.