Metropolitana SudREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 15-03-23

48/2023

Ahir 15 de març del 2023 es va celebrar la reunió entre Caps Regionals, Servei d’Administració i Sindicats de la RPMS. Us informem dels punts més rellevants:

 

Condicions de seguretat:

  • ASA: S’ha realitzat la petició de pantalla de protecció a la zona de recepció similar a les de les zones de recepció d’altres comissaries. La regió trasllada la petició.
  • Vilanova: Parada de bus situada a la zona d’accés dels agents, se sol·licita reubicació de la parada. La Regió ha demanat informe als caps i, un cop fet, no es veu vulnerada la seguretat. En cas d’haver-hi algun incident es tornarà a reconsiderar la ubicació.

-Protocols d’Evacuació: Tots els protocols d’evacuació de les comissaries estan fets. S’han fet simulacres. Actualment s’està duent a terme una segona volta.

-Supervisions de les Àrees de Custòdia de Detinguts: A causa de fets ocorreguts a la RPMN es fan supervisions ordinàries de les custòdies dels detinguts per tal de revisar la normativa vigent i donar seguretat jurídica als agents.

-Responsables OAC: Se sol·licita instrucció regional per regular el tema dels responsables d’OAC. No es farà. La distribució dels efectius del torn i les seves funcions són potestat del Cap de Torn. Això no treu que la responsabilitat del servei i de les seves incidències recau sobre els comandaments operatius.

-Climatització comissaries: Mancances quant a les temperatures a diferents comissaries (Viladecans, Sant Boi, Martorell). Es poden fer servir equips auxiliars per combatre el fred, però les temperatures han d’estar per sota dels 17 graus i els equips han d’estar connectats correctament. S’està fent manteniment. Recordeu que podem trucar al servei tècnic d’urgències. Es demana manteniment i previsió de cara a l’estiu. S’ha fet la licitació per la substitució d’alguns equips i està prevista pel segon trimestre del 2023. El marge de les temperatures a l’interior de les comissaries és entre 17 i 27 graus.

-Sant Vicenç: Plaga de formigues. S’ha fet un control de plagues i fumigació.

-Hospitalet: Tanques del pàrquing. S’ha canviat el motor de la tanca posterior. Està demanada partida pressupostària per substituir les dues tanques.

-Martorell: Zones especialment deteriorades. Es farà manteniment correctiu en zona de recepció i lavabos de la planta baixa.

-Vilafranca: Compromís per tal d’accelerar processos de destrucció de marihuana comissada.

-Guàrdies Regionals Investigació: Amb l’actual sistema de guàrdies regionals s’ha buscat una distribució el més equitativa possible. En cas d’augment dels efectius es reajustarà el sistema.

-ARRO: Trasllat de les dependències a l’edifici A de l’Aeroport. No hi ha previsió ni informació.

-Problemes de climatització de les furgonetes Ford del 2014: Es faran revisions a tots els vehicles.

-Hores Extres: Es peticiona la possibilitat que efectius de la RPMS puguin realitzar hores extres en altres regions. La Regió no disposa d’hores perquè aquestes venen determinades per POEA. La petició està fora de les capacitats de resolució de la mateixa Regió.

 

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar-nos un correu a rpms@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

16 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.