GironaREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPG 14-03-2023

47/2023

 

Ahir, 14 de març de 2023, es va celebrar la reunió amb el Cap de la Regió, Servei d’Administració i Sindicats.

Us informem dels punts més rellevants:

 • Respecte a la previsió de moviment d’efectius provisionals o en pràctiques dins la regió o cap a altres destins, el Cap de la Regió informa que actualment s’han enviat 8 efectius (5 de Blanes i 3 de Roses) a reforçar l’ABP de Sta. Coloma de Farners.  Però que desconeix si hi haurà més moviments, tot i que es preveu una reordenació dels agents de la 29a promoció per cobrir el Pla d’Estiu. Tots aquests canvis venen donats de la CSUCOT.
 • S’ha demanat informació sobre la previsió d’arribada de nous vehicles logotipats i de paisà. La Cap d’Administració informa que s’ha desbloquejat una part de la licitació que estava prevista pel 2022, i es preveu que al juny arribin els nous vehicles de paisà, un total de 283, tot i que desconeixen quants vindran a la RPG. També explica que hi ha una nova licitació en tràmit de 176 vehicles, 100 per Trànsit i la resta d’altres tipologies que es resoldrà a final d’any. El Cap de la Regió explica que el repartiment dels vehicles correspon a la Comissaria Tècnica i que es desconeix quants vindran a la Regió.
 • Petició del reconeixement de la figura de Caporals Caps de Torn destinats a La Jonquera. El Cap de la Regió informa que han fet aquesta petició, però ha estat denegada, i no disposa d’informació de quina és la previsió d’efectius respecta la nova comissaria, ni tampoc dels serveis que allà es destinaran.
 • Es demana informació de la situació de les peticions presentades pel reconeixement de la figura del Cap d’OAC de Salt. El cap de la Regió informa que s’ha realitzat un informe des de la Regió sol·licitant l’equiparació de la USC de Salt amb la USC de Banyoles i es reconeguin les diferents figures com el Cap d’OAC, Cap USC.. Estan pendents de la validació per part de la Comissaria Tècnica, la Prefectura i la Subdirecció General de Recursos Humans.
 • S’ha demanat informació sobre la previsió d’ocupar les 2 places de caporals que han quedat buides a la CD de l’Escala i també la dels 2 agents que no s’han arribat a incorporar. El Cap de la Regió explica que la manca d’arrelament al territori fa que els efectius vulguin tornar a les seves regions d’origen, fet que es podria haver resolt amb les promocions d’ascens territorialitzades. Des de la Regió es podria fer un oferiment intern, però això provocaria deixar mancat altres serveis o destins. Pel que fa a la nova comissaria de la Policia Local de l’Escala per alliberar la part que ocupen des de fa anys, no tenen coneixement de cap previsió per la construcció.
 • Previsió d’ampliació del vestuari de dones i del menjador de la CD de Banyoles, la Cap d’Administració ens comunica que avui mateix ha rebut resposta de planificació d’Infraestructures, informant que estaria planificat per finals del 2023.
 • En relació als problemes derivats per la unificació de conferencies de treball, si tenen coneixement d’alguna possible solució i/o retorn de les sales a les regions afectades. El Cap de la Regió ens informa que s’està treballant i valorant nous models, per presentar un projecte a Prefectura, però sembla que es descartaria tornar a l’anterior sistema de Sala Regional. De moment, s’haurà de continuar amb l’existent i de cares a l’estiu, millorar el servei.
 • Es planteja el problema de la comissaria de Blanes amb l’estacionament dels vehicles policials. El Cap de la Regió explica que és impossible limitar l’accés per la vorera, i que tot i que el Servei de Seguretat Corporatiu (SERSECO) està al cas, no té solució tal i com està ara.
 • Problemes d’espai amb el dipòsit de marihuana de la comissaria de Blanes. El Cap de la Regió ens informa que ha elevat aquesta problemàtica, però encara no hi ha data per l’obertura del magatzem central, i també ha hagut algunes incidències amb el lloc on s’han de destruir.
 • Respecte a la problemàtica amb les hores de neteja i la impossibilitat que es pugui fer correctament tots els espais, com per exemple a la comissaria de Blanes, la Cap d’Administració explica que actualment s’està negociant el nou contracte d’hores de neteja, ja que l’actual s’acaba el 31/12/23. Han fet una petició d’augment de les hores previstes, pendent que s’autoritzi. Amb aquest augment, es podria tornar a les hores que hi havia l’any 2011, les quals van ser retallades, i tot i l’augment del 2021, actualment continuen sent inferiors a les que hi havia en aquell any.
 • Possibilitat de modificar la tanca perimetral exterior de la comissaria de Lloret per tal que els vianants no puguin accedir tant fàcilment al darrera. La Cap d’Administració ens informa que el Servei de Seguretat Corporatiu (SERSECO) té coneixement i aquesta petició està elevada a Prefectura, amb la previsió de la substitució de les barreres per unes portes corredisses, però no tenen coneixement de la previsió de quan es farà aquest canvi.
 • Es demana informació sobre la previsió de la modificació de les escales de l’ABP de La Bisbal. La Cap d’Administració explica que s’està treballant des del punt de vista tècnic/normatiu i l’operatiu. S’està pendent d’una solució tècnica.
 • Previsió de l’arribada de la peça del sistema de climatització de la comissaria de Salt. La Cap d’Administració informa que ja ha arribat una part de les peces, però estan pendents que arribin les que falten per poder arreglar-ho definitivament.
 • Pel que a la barrera visual del vestidor de dones de la comissaria de Salt, hi ha diferents opcions, i les directrius que ha donat són que els responsables de manteniment, juntament amb els de la comissaria s’ho mirin per trobar quina és la millor opció.
 • Tanca perimetral de la comissaria de l’Escala. La Cap d’Administració explica que està previst que aquest any ja es pugui col·locar el nou model de tanca, la previsió seria per abans de l’estiu.
 • Pel que fa l’Oficina de Portbou, el Cap de la Regió no té cap informació sobre les obres de millora, o canvi d’ubicació.
 • Les guàrdies regionals de UI, el Cap de la Regió explica que aquestes venen marcades per la CGIC, però que no estableix la regulació global de com s’han de realitzar. A nivell de la Regió, el calendari anual va ser validat per tots els Caps de les UI. De moment s’està respectant, i el Cap considera que és vàlid i funciona, reconeixent que cal la incorporació de nou personal o es pot donar el cas de problemes de cobertura.
 • Gestió de la uniformitat vella. La Cap d’Administració explica que s’està pendent de rebre directrius per part de la Fundació del CME per canalitzar els excedents de roba, ja que serà l’encarregada de la gestió. De moment des del servei d’administració no s’habilitarà cap espai per poder deixar-la, a l’espera de directrius del cos.
 • Efectius de l’ART de Girona. Actualment són 222 efectius, dels quals hi ha 67 amb pèrdua de capacitat operativa. Aquesta situació és el que provoca la supressió d’un escamot del sector d’Olot. El cap de l’ART explica que tant bon punt es rebin noves incorporacions, es podrà revertir la situació. També informa que ha elevat a la Divisió de Trànsit la necessitat que el Pentax 20 disposi d’una Surface, però que no depèn de la Regió i s’està esperant resposta. El cap de l’ART en relació a les disfuncions i/o problemàtiques per la valoració del PGA02 dels diferents sectors de trànsit, es compromet a establir un sistema homogeni i que en cap cas el criteri pot ser la valoració en funció del nombre de denúncies.
 • Actualment a la RPG hi ha 1784 efectius, si es té en compte els que depenen de serveis centrals (Informació, Tèdax, APEN…) serien 2006 efectius. Amb una sobre ocupació de 107 efectius (dels quals 84 són moss@s), 94 efectius en segona activitat, 122 efectius en adscripció provisional, 34 efectius en pràctiques, i 189 comissions de servei.

 

15 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.