RESUM SUBCOMISSIÓ DE MATERIALS I EQUIPAMENTS 29-09-2022

236/2022

Dijous, 29 de setembre, vam assistir a la Subcomissió de Materials. Us fem un resum dels punts més importants aportats per la USPAC. Si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb la delegada de Riscos Laborals:

 

GENERAL:

Nova uniformitat:
Han d’arribar 3 paquets, La gran part arribarà al desembre i la resta durant el mes de gener. Arribaran directament a les dependències policials.
Continuem insistint que els encarregats de prendre les mesures desconeixen que poden posar +5 a totes les talles de camises. Ens informen que faran un correu explicatiu.

Petició d’armilles reflectants individuals a tots els treballadors que fan servei al carrer. Ja sabem que n’hi ha als vehicles, però no es troben en condicions higièniques acceptables.
Ens donen la raó i ens informen que ja està plantejada la compra quan es pugui.

Dotació d’insectecaptòmetres a totes les custòdies i dependències policials.
S’ha de tramitar mitjançant les administracions Regionals.

Estudiar un altre tipus d’armariet on es pugui posar les botes a dins però separades de la roba neta, per tema higiènic.
Ens donen també la raó, però avui dia hi ha un problema important d’espai. Des d’USPAC hem proposat unes taquilles que tenen forma de “L” on es pot separar l’uniforme de la roba de carrer. Ens informen que no tenien coneixement d’aquest tipus de taquilla i que ho miraran.

Estat del catàleg del calçat adaptat.
Informació interessant: Sembla que han trobat unes molt còmodes i que compleixen els requisits i les estan provant l’Intendent Saumell i la Dra. Santaularia. Des d’USPAC hem preguntat que perquè no feien la prova els companys que estan esperant les sabates.

Possibilitat que els Caps de Torn, puguin alimentar el fènix des de la Surface. Ja s’ha parlat amb la DSIP?
En principi el sistema s’està actualitzant, però ho confirmaran.

Quan es faci el disseny de les noves fundes de les armilles, es poden posar butxaques per poder cobrir les mans en llocs que fa fred.
Ens informen que no posaran butxaques que ja tenim guants.

Dotació d’esprai de pebre o similar a tots els agents i personal que no porta tasser.
Que això es demani a Prefectura.

 

VEHICLES:

Vehicles en general:
PROBLEMA MOLT GREU A TRÀNSIT: No s’ha presentat ningú als lots de vehicles especials, trànsit i elèctrics. Només s’han presentat als vehicles no logotipats. Deixem nombre de vehicles a banda, el problema és que la licitació ha quedat deserta.
Es farà una licitació urgent per TRÀNSIT i esperen poder aconseguir l’arribada de vehicles entre setembre i novembre.
La resta de lots s’intentarà que arribin el primer trimestre de 2024.
Si en algun lloc poden deixar algun vehicle, es pot demanar el canvi a la CSUCOT.

 

UCAN:

Dotació als nous vehicles d’aire condicionat en parat a la part de les caneres.
No hi ha vehicles, ni parlem de l’aire condicionat.

Com es troba la comanda per menors de la bota d’intervenció.
Ens informen que ja han sigut lliurades.

 

APEN:

Continua sense ser viable els vehicles unimampara?
Inviable per ara.

S’ha mirat el tema del sistema de manilles?
Si ho van mirar, però en aquell moment no tenien la informació. Restem a l’espera de la informació via mail.

Autocar APEN, quan es preveu substitució?
Estan pendents d’anar a veure un autocar a un fabricant, però hi ha problemes de fabricació de vehicles.
Furgonetes d’APEN arribaran 2, a l’abril-maig.

 

TRÀNSIT:

Dotació de pantalons operatius per a tot el personal de la Divisió.
Sembla ser, que fa temps, es va decidir amb els caps que tot trànsit havia d’anar amb pantalons de motorista. Des de CGTSE es va proposar que no i es va fer un pantaló de trànsit, per als que no van en moto. Ara donades les peticions, s’està estudiant dotar als motoristes de 2 pantalons operatius.

Cascs caducats:
Els cascs que han passat la revisió estan certificats. La divisió disposa d’ella i la farà arribar als sindicats i a les Regions per comprovacions.
A la nova licitació, es vol que els cascs compleixin la nova homologació ECE 22.06 en seguretat. Les licitacions han de ser de pública concurrència i ara mateix amb aquesta homologació no hi ha moltes alternatives. És per aquest motiu que la licitació no ha sortit encara esperant que més marques adquireixin aquesta homologació i així es pugui dur a terme la licitació.
S’han comprat entre 65 i 70 cascs nous, per reposar els que no han passat la revisió. Hi ha uns 70 cascs a SHOEI reparant-se.

Dotació de més etilòmetres evidencials i que siguin compatibles amb els vehicles. Hi ha etilòmetres evidencials nous que no funcionen amb els Pentax, només funcionen amb les Xenon. A més els que hi ha són insuficients.
Sembla que els etilòmetres que no funcionen correctament no són comprats per la divisió, sinó pel Servei Català de Trànsit.

Com avança la dotació d’armilla airbag?
En breu tenen previst la visita de l’empresa ARAI per fer una mostra.

 

TEDAX:

Dotació de cascs antifragmentació amb pantalla com a EPI. Donat que només hi ha 5-6 per tota Catalunya, amb un grup de 60 efectius. Els que tenen ara mateix el gruix de la unitat com a EPI són del 2004 aproximadament.
Ens informen que van comprar la quantitat que es va demanar per als Caps. Ho comprovarem i si no és així tornarem a insistir.

A l’Aeroport i Barcelona moltes vegades no tenen robot perquè es troben molt envellits i amb moltes hores de treball, entre altres incidències.
No tenen res a dir, ens donen la raó.

Quan arribaran els robots nous?
Tenen 2-3 opcions interessants, però s’ha de treballar el plec.

 

BRIMO/ARRO:

Petició d’uniformitat de dos peces en períodes de temperatures elevades, per evitar l’estrès tèrmic dels treballadors. No es demana treure la granota d’estiu, només poder combinar les dues uniformitats segons el servei a realitzar i les temperatures extremes que estem patint aquests estius.
Ens informen que són conscients que la granota dona molta calor i estan treballant per buscar una solució, però no és fàcil.

Petició de la instal·lació d’aire condicionat en parat a les furgonetes. Amb el sistema d’aire amb el motor encès al ralentí no refreda l’habitacle.
Ens informen que a les noves tenen una cosa semblant i sembla que va bé. El sistema que hem plantejat ens diuen que no és viable, no hi ha lloc per posar les bateries.

Quina quantitat arribarà a l’abril de furgonetes i vehicles lleugers per BRIMO i ARRO? CAP

Com està el grup de treball que es va crear per escollir un model més adient a l’actual? quin estoc actualment hi ha del model Panther?
S’ha posposat dues vegades la reunió per problemes d’agenda. Tenen la següent data pel 5 d’octubre.

 

GRUPS DE PAISÀ:

Petició de braçalet policial reflectant, per poder-se posar i ser identificats. Donat que no es vol dotar de jaquetes com les d’investigació.
Ens informen que a les comissaries hi ha braçalets i no han sigut retirats, per tant, es poden demanar i dotar a aquestes unitats amb ells.

Es demana vehicles més grans, donat que el personal que va darrere no tenen lloc per les cames.
Ens donen la raó i a la licitació s’han demanat diferents mides de vehicles.

Es torna a insistir en el tintat dels vidres.
Ens informen que els vehicles de propietat que encara li queda una vida útil adequada es farà i que els que han de sortir nous ja vindran amb els vidres tintats.

 

CGIC i CGINF:

Dotar a aquestes unitats de pendrives i discs durs externes amb una capacitat adequada.
Referent als pendrives ens informen que només es donen per gestions amb els jutjats. Disc durs externs ho porta la DSIP.

Dotar d’ordinador fora de xarxa que siguin prou potents per a treballar amb imatges.
Ens deriven a la DSIP.

A la reunió de CGINF es va dir que arribarien 600 vehicles al primer semestre de 2023. Ara a la reunió de la CGIC han comunicat que serien 484 al primer semestre de 2023. Quants vehicles arribaran i en quina data real? Marca i model?
Vehicles de paisà arribaran uns 283, esperant poder aconseguir que arribin entre juliol i setembre, a la licitació van demanar que presentessin 6 marques, però no s’han presentat. No hi ha més dades per ara.

Roba de motorista i cascs de paisà. Quan està previst que arribin?
Ens informen que continuen treballant. Des de la USPAC hem proposat fer un equipament de motorista per moto amb unes talles standars per poder fer servir tothom i que els cascs siguin personals per cada persona. Esperem poder aconseguir el material i sortir del carreró sense sortida en el que estem.

Canvi d’arma reglamentària per una més compacta per tal d’ajudar a la seva ocultació i a la vegada poder-la treure de manera fàcil en cas de necessitat.
Ens informen que no és viable, des de la USPAC hem donat l’opció de dotar a aquestes unitats amb una arma compacta i que les que estan fent servir en aquest moment es puguin donar a les promocions noves. Ho estudiaran.

 

SALA 112 REUS:

Encara que compleixin normativa, els operadors de sala es queixen que les cadires que han portat són molt incòmodes. Demanem que es faci el canvi i posin cadires amb reposacaps.
Comprovaran el tema de les cadires, donat que són conscients que a la sala han de ser amb reposacaps. Desconeixen si han portat cadires d’altres llocs i no són les correctes, però ho comprovaran i solucionaran.

 

MAGATZEM SUBSTÀNCIES:

Tot el tema d’infraestructures del magatzem està arreglat. Es vol fer una prova del seu funcionament. Ja està tot passat a Prefectura, per fer totes les gestions operatives, es farà càrrec ARSET.

Hi ha 3 furgonetes antigues comprades, 2 ARRO i 1 BRIMO, reformades per traslladar les substàncies i ja estan a disposició de qui la necessiti, només s’ha d’anar a recollir-la i després tornar-la. No es pot portar durant dies, només per fer el trasllat. En cas que estiguin totes ocupades i en cas d’urgència es podrà gestionar una d’administració.

Jardiners per fer la recollida

Hi ha una empresa de jardineria, però només es pot programar en causes dins el CITCO. Des de la USPAC donem l’opció de què si s’ha de tramitar la jardineria, fer custòdia fins a l’arribada de l’empresa. Ens informen que no troben empreses que vulguin donar aquest servei.

Us recordem que per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar-nos un correu a riscoslaborals@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
Barcelona, 30 de setembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.