PonentREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

REUNIÓ REGIONAL RPP 20-03-2024

46/2024

Incidències/peticions a la RPP:

-Regeneració de la plantilla i places CG. És cert que els agents de pràctiques i les darreres promocions han donat “una mica d’aire”. No obstant, cal recordar que tenim una plantilla envellida i hem de buscar solucions. A més, cada dia tindrem més gent amb 2a activitat i adaptacions laborals. El pas del temps és inevitable.
En aquest punt, tant la regió com nosaltres, estem d’acord en què els efectius de 2a activitat, ja sigui per edat o per minva de capacitats, no haurien de comptar a la mateix RLT que la resta. Esperem que algun dia, la DGP, ens faci cas…
La regió no té el número de places que sortiran. De fet, la USPAC els informa que, al Consell de la Policia, ens varen passar un seguit de places, provisionals, de tots els destins de Catalunya. S’han fet esmenes al respecte i, esperem que, en breu sortirà publicat el C.G 2024 amb les places definitives per destinacions i graduació.
-Manca d’espai a tots els vestidors i comissaries. És evident que s’han fet algunes obres i alguns Nyaps, però tenim un problema greu a la regió. Comissaries molt envellides i petites. Ens diuen que son plenament conscients i que tenim raó, però que les licitacions d’obres és un procés extremadament lent i molt complex… És més, algunes s’aproven i després no s’executen per motius “X”. Una vergonya!

-Parc mòbil insuficient, especialment al torn de matí on diverses unitats no tenen suficients vehicles per a totes les patrulles. Exemple a Trànsit: els “nous” Tarracos no ha solucionat el problema, ja que aquests estan més temps al taller que fent patrullatge. A més, tenim diversos vehicles molt antics que són propietat de la DGP, en els quals entren fums i altres.

Ens diuen que hi ha 40 vehicles més que fa 1 any, però encara son insuficients. El repartiment dels vehicles ve donat per la Prefectura

-Més formació als agents i que aquesta sigui contínua. No és de rebut que un agent no conegui/sàpiga els canvis d’alguna normativa com la de la 4/2015, trànsit, codi penal, PNT, assistència sanitària…

USC Segrià (Lleida)

-Il·luminació fixa a la “peixera”. Vam tornar a traslladar el malestar que ha generat aquesta imposició del Cap de l’ABP. I els problemes de seguretat que ha generat. Resumint, l’Inspector Ribelles ha creat una problemàtica on no existia. No donarem més detalls per qüestions de seguretat. Si algú vol saber més, que ens ho digui.

Davant d’aquestes denúncies, la Regió es compromet a donar una resposta el més aviat possible sobre què faran. Elevaran la qüestió al SERSECO.

-Porta accés a la OAC: ens diuen que es farà més propera a la “peixera” i així l’aprofitament de l’espai de l’antiga sala d’espera quedarà dintre de la zona amb seguretat. Encara no poden afirmar si es farà un locutori amb 2 llocs de treball.

-Ampliació dels locutoris d’OAC i espais de treball dignes: està tot aturat i no faran cap ampliació ni aprofitament de l’espai de l’antiga SRC.

-Nou accés a l’interior de l’edifici: ens diuen que s’ha pres aquesta decisió per reconvertir l’actual accés per la porta principal en la sala d’espera per aquells ciutadans que venen a presentar denúncies o bé per ser atesos. Evidentment, si algú té un problema de mobilitat, podrà accedir per la porta de sempre.

-Possible reobertura SRC Lleida: ens diuen que no tenen cap notícia al respecte.

-Ens confirmen que la formació es farà en torn de treball. I, de manera puntual es podria fer alguna fora del torn. Finalment, han escoltat les nostres peticions.

-Vestidors al 100% de la capacitat. Ho venim denunciant des de fa molts anys i l’administració no ha fet res per solucionar el problema. Ens diuen que no poden cap altre moviment i que amb lo nou CG i les places que sortiran a Lleida, més la gent de pràctiques, hauran de prendre mesures mai vistes per recuperar taquilles.

-Manca de caporals a la USC del Segrià i manca de Caps de torn: tenim un greu problema i en breu ens mancaran més per jubilacions. Alhora, hi ha escamots que no tenen Caporals suficients per cobrir tots els serveis. Ens diuen que ho saben i esperen que amb el nou CG, puguin solucionar aquest problema.

-Manca d’espai al pàrquing de la comissaria per poder estacionar els vehicles particulars dels policies, especialment al torn de tarda.

-Manca d’efectius i de voluntaris per l’OAC: Hi ha un problema i fugida de talent. Els caps estan agraïts per la gran tasca que es realitza i la qualitat del treball. Alhora, diuen que si es convertís en especialitat, moltes coses es solucionarien. No obstant, al·leguen que és una qüestió que depèn de la Prefectura i de la DGP.

-Romanent torn nit. Aquells/es que treballem els caps de setmana i festius de l’any, com a “premi” ens posen romanent els divendres i dissabtes de T/N, durant l’estiu. ÉS UNA VERGONYA. I denota que qui ens planifica està còmodament en el seu “despatxet” sense patir a la seva salut el fet de fer torns, nits… bé, molts d’aquests no fan torns des de fa més de 25 anys (igual que la majoria dels nostres Caps).

-Recordeu companys/es, quan us posin aquest romanent i us creï ansietat o quelcom similar, incompatible amb el desenvolupament de la funció policial… heu d’adreçar-vos als centres de salut de l’ICS i demanar quelcom…

Balaguer

-Vam proposar canviar la ubicació de l’OAC o bé es faci una adequació, ja que és l’únic despatx que es rep gent constantment i no té finestra, ni ventilació/llum natural. Ens diuen que s’espera fer les obres aquest 2024.

-En breu s’instal·laran les mampares en els vestidors masculins.

 

Mollerussa

-Nova comissaria: es començaran les obres aquest 2024. I al 2026 començar a ocupar el nou edifici policial.
Tàrrega

-Manca d’espai generalitzat. Ens diuen que s’han guanyat 11 taquilles al vestidor femení, però que l’edifici no dona per res més. Per aquest motiu, ens informen que es farà una ampliació de l’edifici, aprofitant una part del pàrquing exterior.

 

Cervera

-Finalment, l’accés que us vàrem explicar a la passada reunió no podrà ser. A algú de l’administració ara no li sembla una bona idea.
Ponts

-Finestra/porta menjador. Ens diuen que no es farà cap obertura cap a l’exterior.

Per qualsevol aclariment i/o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb el vostre delegat de referència. Així mateix, qualsevol incidència durant el torn, contacteu amb el vostre delegat.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Lleida, 23 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.