RESUM CONSELL DE LA POLICIA (I) 09-12-2021

PDF

280/2021

Ahir, a les 16h, vàrem tenir Consell de la Policia. Us informem dels punts tractats en aquesta sessió, que es va suspendre en el punt 6 i continuarà el proper 11 de gener:

• Informació sobre l’expedient disciplinari 06/16-ED, incoat per la comissió d’una falta molt greu. USPAC informa desfavorablement perquè la DAI vulnera sistemàticament els drets dels mossos, donat que te més dret qualsevol investigat en un procediment penal que un investigat per la DAI.

• Informació sobre el retorn del FAS, del complement de productivitat i altres drets: Recuperació del complement de productivitat a partir de l’any 2022 (100% més el 50% de 2021); el FAS segueix suspès per la modificació de la llei de pressupostos. No està previst incloure-ho als pressupostos.

• Informació sobre els acords presos en la Junta de Seguretat de 5 de novembre de 2021. S’eleva topall de mossos que hi havia de 18267 fins a 22006 (previsiblement s’assolirà al 2030), la qual cosa suposa noves convocatòries, possibilitat de fer investigacions transfrontereres…

• Informació sobre els pressupostos de 2022 de la Generalitat de Catalunya en relació amb la Direcció General de la Policia. Ens informen que és el pressupost més elevat en 12 anys, amb 1158000000 euros, si s’acaba aprovant repercutirà en la nova uniformitat, licitació vehicles (toca renovar 482 vehicles però es te que proveir amb les noves convocatòries, hi ha dues licitacions de vehicles logotipats i per any vinent també no logotipats), construcció de noves comissaries (Torredembarra, La Jonquera, Mollerussa..), càmeres llançadores FOAM, eines investigació, cascs trànsit…

• Convocatòries d’accés, promoció, provisió i concurs general. Informació sobre les conclusions del grup de treball sobre la promoció interna territorialitzada. Concurs general al gener de 2022, ens traslladen cronograma provisional de la resta de convocatòries previstes. S’eleva la proposta de promoció interna territorialitzada, una reclamació que va fer USPAC i que s’ha treballat al grup de treball amb les conclusions que adjuntem: ( comunicat )

Aprofitant la presència del Molt Honorable President de la Generalitat, li hem traslladat la situació actual i real del Cos de Mossos d’Esquadra: la total desafecció entre qui treballa i dirigeix, tant a nivell policial com polític, on els mossos se senten maltractats reiteradament, mosso; que se senten contínuament moneda de canvi política; mossos que es troben perpètuament fiscalitzats i no defensats jurídicament per qui ens hauria de defensar. Així mateix, li vàrem fer arribar per escrit (comunicat)

VOLEM FETS I NO PARAULES… més enllà del suport que se’ns transmet per part del President Aragonès.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
10 de desembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.