RESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL (CSSL) 10-12-21

281/2021

Avui s’ha reunit el CSSL en sessió ordinària de manera telemàtica. Aquests són els punts més rellevants tractats:

• Vacunació 3ªdosi i 2ªdosi (persones que van passar la COVID i només van rebre una dosi): El Departament d’Interior ens comunica que tot allò relacionat amb aquest punt és competent el Departament de Salut. La última comunicació és que anirà, de moment, per franges d’edat i que no saben quina vacuna posaran als que van optar per la d’AstraZeneca. De moment, del personal del Departament d’Interior només han estat vacunats amb la tercera dosi els funcionaris de presons… Malauradament, al cos de Mossos d’Esquadra no se’ns considera personal essencial ni de risc.

• Càrregues de feina als operadors de la sala 112: Des de la divisió tècnica, ens informen que tenen 135 vehicles policials informatitzats (amb prova pilot portant un ordinador en xarxa al taulell del vehicle policial) els quals, en els pròxims mesos, juntament amb una formació que s’està impartint als Cap de Torn, s’implantaran a territori. La Divisió afirma que aquests indicatius restaran feina als operadors de les Sales. USPAC ha fet saber que fins que tots els vehicles i tots els operatius tinguin la formació i treballin al 100%, les Sales continuaran tenint una càrrega de treball excessiva. També USPAC ha traslladat la necessitat d’una Avaluació de Riscos Laborals per tal de mesurar la tensió psicotècnica i sobrecàrrega de treball que pateixen actualment els operadors de les Sales.

• Suïcidi policial. Detecció i atenció: Hem sol·licitat mitjançant punt d’ordre del dia, informació estadística i tècnica sobre el suïcidi o temptativa d’autòlisi. Pensem que aquest és un tema clau sobre la salut laboral del CME, tant per la vessant pròpia de l’alt índex de suïcidis o temptatives dins del col·lectiu, com per la vessant tècnica en intervencions pròpies dins una actuació policial. La Subdirecció ens han respòs que és un tema extens i que al febrer s’iniciarà un grup de treball per tal de debatre aquesta problemàtica. USPAC hi serà, i aportarem especialistes sobre aquesta matèria per tal de tractar-la amb la serietat i professionalitat que aquest tema requereix.

Aquests han estat els punts més rellevants de la reunió del CSSL, ens emplacen al gener a un Comitè extraordinari per tal de tractar l’accident laboral amb resultat de mort del nostre company de la Unitat de Subsòl, fa uns mesos.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!
10 de desembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.