RESUM REUNIÓ REGIONAL SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 14-12-2021

285/2021

Ahir, 14 de desembre, vam assistir a la reunió regional de la RPTE amb els Caps de la RPTE, aquest cop de manera telemàtica per la incidència covid19. Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC i si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb el delegat/da de la vostra zona:

General Regió:

• Vehicles 4×4 a la Regió (sobretot a les zones sempre demandades per la seva geografia, com pot ser Gandesa…): La cap d’administració informa que ho desconeixen concretament però que la previsió és que siguin 6. Estarem pendent, ja que és una demanda reiterada per part de la USPAC.

• Llistat de places de 2a activitat de la Regió on consti quines hi ha i si estan disponibles o no: Ens informen que actualment hi ha 14 efectius en segona activitat (segons demanda).

• Previsió efectius cara proper i immediat concurs general, demanem que es reforcin les destinacions de la Regió: Ho desconeixen perquè no depèn d’ells, demanem que és necessari reforçar totes les comissaries.

• Substitució càmeres de seguretat a les comissaries: Es realitzarà durant 2022.

ABP Tortosa:

• Informació de la funció i horaris de l’Ebre 3 (hi haurà 5 comandaments, un dels quals surt d’un escamot d’USC Tortosa, amb la conseqüència que a Tortosa es quedaran dos escamots d’USC sense sergent. A Amposta també hi ha un escamot sense sergent. Amb la manca de comandaments no s’entén molt bé tornar a crear aquesta figura): Aquest indicatiu forma part del projecte del cos i actualment el forma un sotsinspector i 4 sergents en horari QUEL3 flexible, donant prioritat a les dates assenyalades de la regió, dispositius rellevants, tarda i nit. Les seves funcions concretes estan recollides en un comunicat intern, el qual han facilitat.

Han prioritzat la cobertura d’altres serveis (OAC, URPAC,…) per tenir aquesta figura. S’han format mitjançant diferents estades en serveis regionals, comissaries i serveis externs.

• Informació estat de la mesura que es realitza al perímetre de la comissaria de Tortosa: Finalment la previsió de final d’obra és sobre el 23/12/2021, ja que el terreny no era prou ferm (molta runa enterrada de l’obra). Es posen làmines horitzontals, les quals son similars a les de la façana de l’edifici principal.

• Incompliment adaptació calçat d’un company: Parlat també amb administració i elevat a Vigilància Salut prèviament, ens informen que, segons Barcelona, no s’ha seguit el procediment adient i estan pendents de l’informe de la comissió tècnica per pagar-ho a través del Fons de maniobra.

Ametlla de Mar:

• Manca efectius, no reforç amb agents de pràctiques: Van intentar suplir aquesta mancança amb 4 efectius en pràctiques de les comissaries de la regió, però els van dir que no per temes d’avaluació i imparcialitat (de cara a possibles recursos administratius,…).

• Disfunció en el pagament de les dietes pendents de la UMAR Ametlla de Mar: La primera meitat de les dietes (fins a gener) està passat correctament i pendent de cobrar el més aviat possible. La segona part del curs (a partir de gener) està tramitat i pendent de validació i pagament. És inadmissible que es produeixin aquests retards i més per disfuncions de la pròpia administració!

• Pendent encara el pagament de les dietes del curs de Sala (novembre i desembre de 2019) d’un company destinat anteriorment a l’Ametlla: S’ho estan mirant a Barcelona per donar resposta. INADMISSIBLE!!

Gandesa:

• Demanem un segon microones com hi havia abans: Està demanat i pendent de rebre, segurament, abans de final d’any.

 

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar un correu a rpte@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata. La pròxima reunió està planificada el dia 15/03/2021.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S!
15 de desembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.