PROPOSTA SGRH EN L’APLICACIÓ 0’30, I PROPOSTA USPAC

284/2021

La Subdirecció General de Recursos Humans ens ha passat una proposta per l’aplicació del 0’30% d’increment del 2020, en una mena de proposta d’acord:

La proposta vincula l’aplicació del 0’30% a l’increment de nocturnitat, actualitzant a 3’41 euros bruts per hora efectivament treballada i amb caràcter retroactiu a data 1 de gener de 2020 (el pagament es realitzaria durant els tres primers mesos següents a l’entrada en vigor de l’acord).

Aquest acord estaria també vinculat a l’exempció de fer nits a partir del 55 anys, que només recolliria la manifestació formal de la voluntat d’acollir-s’hi i a un torn fixe de nits voluntari amb límit d’un any prorrogable a dos (d’acord amb el quadrant o seqüència horària que correspongui a la seva unitat d’adscripció) dins els criteris que estableix la pròpia Subdirecció.

L’acord inclou substituir el val bescanviable (“vals Macson”) per una indemnització al compte corrent (250 euros o 445 euros en el cas dels escortes).

I per últim, trobem un últim punt, dins el mateix acord, sobre l’actualització retributiva dels llocs de comandament i la seva actualització formativa.

USPAC ha traslladat a la Subdirecció (pendent de tractar al Consell de la Policia, post posat pel proper 11 de gener de 2022) les esmenes que considerem a aquesta proposta:

• USPAC sempre ha demanat l’Aplicació de l’increment retributiu del 0,30%, previst a l’art. 11.5 Decret Llei 11/2020 de 7 d’abril, a la revisió amb consolidació del complement específic per l’escala bàsica i intermèdia del CME, amb efectes retroactius a 1 de gener de 2020. Aquesta seria la nostra primera opció.

• L’administració ens fa arribar una proposta Acord sobre nocturnitat, vals roba i comandaments. En cas que, sotmès a votació, s’opti per aplicar per majoria, el 0’30% al complement de nocturnitat i vinculat a l’exempció de nocturnitat i al torn de nits voluntari, el redactat de l’Acord creiem que hauria de desvincular-se de la resta de la proposta (sotmetent a votació per separat els punts que fan referència als comandaments, que res tenen a veure amb l’aplicació del 0’30%).

• També demanem que l’exempció de fer nits, sigui a partir dels 50 anys (com estava abans de l’acord que es va signar al 2015 per part d’algun sindicat) i no als 55 com fins ara.

• Que s’apliqui el que es va acordar al Consell de Policia en referència a la indemnització de roba, per tal que es faci cobrament al compte corrent.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!
14 de desembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.