RESUM REUNIÓ REGIONAL SINDICATS I CAPS DE LA RPCT 15-12-2021

PDF

287/2021

Ahir, 15 de desembre, vam assistir a la reunió regional de la RPCT amb els Caps de la Regió, aquest cop de manera telemàtica per la incidència de la Covid19. Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC i si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb el delegat/da de la vostra zona:

 

General Regió:

• Criteris Felicitacions/Medalles: Creiem que hi ha poca transparència quan a la concessió de les felicitacions i/o medalles, com cada any hi ha actuacions oblidades, actuacions en que per un mateix fet a un dels membres de la patrulla se’l felicita o se li dona una medalla i a l’altre no, premis per la “trajectòria professional”. Per ser objectius, les felicitacions i les medalles s’haurien de concedir per actuacions meritòries, sense discriminacions de cap tipus. Cal una reflexió al respecte.

La intendenta Rocio Rubio, sots cap de la RPCT, ens manifesta que està totalment d’acord amb tot el que exposem, creu que s’ha de revisar el reglament, ja que, és molt vell que no es reconeix tothom a qui s’ha de reconèixer. Ens explica que en breu es reunirà amb tots els responsables i caps de tots els serveis per veure quines felicitacions/medalles concedeixen de cara a l’any vinent.

• Volem saber si hi ha algun criteri pel qual es pugui demanar allotjament a l’edifici 112 en cap de setmana o en cas de necessitat:

La intendenta ens explica que hi ha una sèrie d’habitacions reservades per a serveis de 24 hores de bombers i sanitaris amb disponibilitat per poder-hi dormir. Els mossos no tenim aquest servei, però excepcionalment la gerència de l’edifici 112 ens autoritza.

• Renovació càmeres de seguretat de videovigilància dels edificis:

El Cap del Servei d’Administració, Fermí Vendrell, ens respon que s’executarà durant el 2022.

ABP Tarragonès:

• Canvis de Q5 (no voluntari) a Q3 per omplir vacants que hi havia a l’OAC: Des d’USPAC s’ha parlat amb els Comandaments responsables de l’ABP Tarragonès, sabem que són decisions operatives, però volem traslladar als Caps de la Regió que aquest tipus de canvis, i abans de finalitzar l’any policial, es prenen a diari a les comissaries de la RPCT sense tenir en compte ni als agents ni la seva situació/conciliació familiar, i això genera descontent i desmotivació.

Aquest tema s’ha parlat en reunió amb el sots cap de l’ABP Tarragonès, l’inspector Eduard Blanch, la intendenta ens ha donat la seva opinió, i la traslladarem als afectats.

• Caldria proveir de material les farmacioles tant de Campclar (planta baixa al costat de l’ascensor) com la de l’OAC de Mallafré, no hi ha ni la meitat del material que hi hauria d’haver.

Ens responen que aquesta mateixa setmana el personal d’administració ho revisarà, i ens recomanen que quan es detectin aquest tipus de mancances s’avisi verbalment o mitjançant un correu a la itpg6469@gencat.cat

• Mala olor (insuportable) al lavabo del vestidors d’homes:

Ho han comprovat i realment és com diem, el servei d’administració no en tenia coneixement, ningú s’havia queixat, ni tan sols el servei de neteja, aquesta setmana miraran de reparar-ho.

• Filtracions a premsa inadequades i que podrien vulnerar el dret a la intimitat:

Farem arribar resposta i com s’ha tractat aquest punt als interessats, en resum, prenen nota i es farà arribar el missatge.

 

CD Salou:

• Reparació definitiva de la porta del pàrquing soterrani:

No hi ha data prevista, en principi l’empresa encarregada, infraestructures.cat, ho havia de reparar però s’han plantejat altres mesures, com la instal·lació d’un semàfor, igual que es va fer a la resclosa de Campclar, per evitar l’avaria continua, no hi ha data prevista.

• Cablejat que hi ha sota la taula de l’ordinador de recepció:

Ens comuniquen que s’ho miraran i instal·laran unes brides, també desconeixien la problemàtica.

• Falta de material a l’OAC de Salou, i ens demanen si es podria posar un bolígraf a l’exterior, perquè els denunciants puguin signar les denúncies:

El Cap d’Administració diu que ho parlarà amb Salou i que miraran de solucionar-ho.

 

ARRO Salou:

• Manca de granotes d’hivern per part d’alguns agents:

El Cap d’Administració ens informa que tots els agents que es van incorporar al 2020 disposen de dues granotes d’estiu. Quant a les d’hivern, ens diuen que alguns agents, 12 en concret, en disposen d’una, i que la resta estan demanades al Servei de Gestió Logístic i de Contractació, però que no han arribat. Ens reconeix que hi ha alguns agents que no l’han demanat i per tant no se’ls podrà fer entrega quan arribin.
Tots els agents d’ARRO tenen dret a disposar de 4 granotes, cadascú pot triar si en vol 3 d’estiu i 1 d’hivern, o 2 d’estiu i 2 d’hivern, per demanar-les cal fer-ho des de l’aplicatiu de la PGME a Gestió Vestuari. Qualsevol incidència per aquest tema feu-nos-la arribar.

• Sabem si arribarà algun sergent a la unitat?

Ens responen que no està prevista l’arribada de cap sergent a l’ARRO i que hauran de seguir amb 3, enlloc de 4. Creiem que és totalment inadmissible aquesta situació.

 

CD Montblanc:

• Parc mòbil: només ha arribat un vehicle dels nous i consideren que són insuficients. Preguntem si arribarà algun més.

Reconeixen que tenien que arribar 3 vehicles mampara logotipats dels nous, i que només n’ha arribat 1, estan demanats però no saben quan arribaran.

La problemàtica del tancament de sectors de trànsit i manca d’efectius i material, l’estem treballant a nivell polític, i a la Comissaria General de Mobilitat i al Consell de Policia (aquest punt serà tractat a la propera sessió de l’11 de gener, a petició d’USPAC)

ABP Valls:

• Material insuficient i poc adequat a la Unitat d’Investigació de Valls per fer la recollida de substàncies en les plantacions de marihuana. Sol·licitem revisió del material:

El Cap d’Administració ens informa que tenen un kit estandard per la recollida en plantacions de marihuana que consta de dues ulleres de protecció, dues mascaretes FFP2, dues granotes, dos guants de jardiner i unes tisores. L’octubre de 2021 el servei d’administració va fer revisió del material que feia falta i el van reposar a totes les Comissaries menys a Valls per un oblit. Ens comunica que ahir ja es va lliurar i ens recomana que sempre que en faci falta s’avisi a l’oficina de suport corresponent.

 

ABP Reus:

• Estat de la substitució de la reixa de garjoles per una porta de seguretat com hi ha en altres ACD.

Ens informen que, a petició d’aquest mateix sindicat, ja es va realitzar un estudi amb planificació d’infraestructures però que l’obra no es va poder executar al 2021. A causa d’això tenen previst tornar a gestionar l’estudi al Gener de 2022 i creuen que no hi haurà cap problema en que els hi aprovin i es pugui realitzar l’obra a inicis de 2022.

 

CD Cambrils:

• Claus davant la Comissaria que suposa punxades de les rodes dels vehicles:

Són coneixedors de la problemàtica, s’ha incrementat les hores de servei triangle de protecció de les comissaries i ho parlaran amb la Cap de Cambrils, la substitució de les càmeres de videovigilància, no s’executarà fins al 2022 (ampliarem aquesta informació a les visites per motius de seguretat).

 

CD Falset:

• Reincorporació d’un Cap en aquesta destinació:

Ens informen que recentment ja s’ha incorporat com a Cap d’aquesta destinació la Sergenta Rocio.

• Seguim pendent i ja fa molts mesos que dos agents d’aquesta destinació van sol·licitar una indemnització pel “FILOMENA”. Estat de la sol·licitud.

En un primer moment el servei d’administració va traslladar aquesta petició a Recursos Humans de Barcelona, aquests van demanar un informe justificatiu del Cap de la CD Falset. Degut a que aquest va tenir un accident i no hi havia un Cap en funcions, el servei d’administració va enviar les NI dels companys, així com la del Cap de Torn, per si amb això en tenien prou. Ens comuniquen que no han rebut resposta i seguiran insistint. Seguim fent la reclamació perquè es solucioni de manera urgent.

 

ABP Vendrell:

• Manca d’efectius, és del tot necessari reforçar el servei en aquest destí:

La intendenta reconeix la falta d’efectius, han demanat incrementar els barems de personal en aquesta ABP. Ens informa que els Caps de la Regió són molt conscients i que així els hi ho estan reclamant els Caps del Vendrell, estan estudiant la possibilitat d’un procés extraordinar

• Manca una furgona de trasllats:

La furgona de trasllats que hi havia al Vendrell es va cedir a la Unitat Penitenciaria de Mas d’Enric, n’han demanat una de nova, ja que, són coneixedors que en fa falta una, desconeixen quan arribarà però esta demanada.

• Queixes amb les comunicacions, manca de cobertura als portàtils:

Ens informen que no és un problema que passa per la regió. Cal que els agents piquin NI i que les dirigeixin a l’Inspector Sus, Cap de Sala que li donarà el tràmit pertinent i elevarà on pertoqui.

 

Sala 112:

• Se’ns informa, durant les contínues visites a la Sala, on podem comprovar diferents mancances (que ja hem elevat també a la SGPRSL): il·luminació insuficient, manca de ventilació, les noves cadires que han portat no són ergonòmiques, han arribat unes taules noves més estretes i no hi caben les 3 pantalles, falta de places de pàrquing, cascs que no insonoritzen i de mala qualitat i algun tema de seguretat que tractarem en privat.

Un cop més el Cap d’Administració s’excusa i ens diu que moltes de les queixes en relació a la Sala s’han d’adreçar a la Comissaria General Tècnica. Quan a les peticions més rellevants us fem un breu resum del que ens han respòs:

Armers: El fabricant ha tingut uns problemes amb la seva fabricació, però finalment arribaran aquesta setmana o la vinent com a màxim.
Armariets: La propera comanda no es farà fins a finals de juny del 2022, però intentaran canviar-ne uns 10 el més aviat possible.
Bancs vestidors: El problema és que ells no són els administradors de l’edifici 112 i no els haurien de subministrar. Els recordem que es tracta del mateix Departament i miraran de posar-los en breu.
Cadires i taules: Ho han traslladat al Servei de Gestió Logístic i de Contractació que és qui fa la compra però els diuen que són les que han triat.
Reposapeus: No fa massa en van lliurar dotze, si algú més en té la necessitat que ho demani que li lliuraran.

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar-nos un correu a rpct@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!!!

Tarragona, 16 de Desembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.